Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har gennem årene udviklet teknikker, der rækker langt ud over bryggeriets grænser. Dette foredrag dykker ned i laboratoriets betydelige videnskabelige opdagelser, såsom rendyrkning af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi, som Morten Meldal blev tildelt Nobelprisen for i 2022.
Ølproduktion og bæredygtighedForedraget, ledet af Birgitte Skadhauge og Erik Lund fra Carlsberg Laboratorium, vil give indsigt i forædlingen af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Du vil lære om maltningens rolle i at skabe forskellige malttyper og smage, samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNADerudover vil foredraget præsentere den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Få indblik i, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer ved hjælp af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland.
Smag på forskningenUnder foredraget får deltagerne serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i takt med præsentationen. Bemærk, at foredraget varer en halv time længere end normalt.
Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. For mere information og pladsreservation, besøg foredragets hjemmeside. Følg også foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kulturhus Vig Bio, Ravnsbjergvej 2, 4560 Vig
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her