Døgnrapporten i Vig: mandag den 16. august

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Vig er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Havnevej, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Krydservej, Jyllinge
Skibsvej, Jyllinge
Hovmarksvej, Ringsted
Sydtoften, Jyllinge
Hjørnevej, Køge
Egevej, Solrød Strand
Ternevej, Jyllinge
Odinsvej, Solrød Strand
Klitvej, Solrød Strand
Pærelunden, Himmelev, Roskilde
Amtstue Alle, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:
Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Bystedvej, Nakke, Nykøbing Sj.
Abildgårdsvej, Knabstrup, Mørkøv
Dieselvej, Køge
Trylleskov Alle, Karlstrup, Solrød Strand


Fredag – lørdag:


Kirketrappe påkørt – Varpelev Kirke, Varpelev Bygade, Hårlev Stevns

Kl. 18.46 fik politiet anmeldelse om, at gelænderet til trappen ved Varpelev kirke var blevet påkørt, men at ingen havde henvendt sig om uheldet. Uheldet var sket fredag mellem kl. 17.00 – 18.30, hvor gelænderet var blevet revet af trappen. En patruljen kørte til kirken for at undersøge uheldsstedet, hvor der blev fundet tegn på, at et landbrugskøretøj havde kørt tæt ved trappen. Betjentene fandt desuden et knust lygteglas, der kunne stamme fra en ældre trailer.

Politiet undersøger nu sagen, for at forsøge at finde frem til føreren og det køretøj, som har ramt trappen. Uheldet kan være sket i forbindelse med, at et landbrugskøretøj har trukket ind til siden for en modkørende, og kan have ramt gelænderet uden at føreren opdagede det.

Vidner som har set noget i forbindelse med uheldet, eller borgere som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på telefon 114.

God stemning og glade unge i Folkeparken – Roskilde

Fredag aften var politiet til stede i Folkeparken i Roskilde i forbindelse med at mange unge var samlet til et intro-arrangement for uddannelsesstederne i Roskilde. Stemningen var god og der var ingen optræk til uro eller uorden, selvom der var flere hundrede unge samlet.

Lokalbetjentene Tom Keldskov og Erling Birkedal oplevede en god dialog med de festglade unge, som gerne ville have et foto med politiet. Også klubmedarbejdere fra kommunen og ”Natteravnene” var til stede ved arrangementet, hvor politiet assisterede med, at nogle unge mennesker blev hentet, så de kunne komme trygt hjem at sove. Omkring midnat var der kun få unge tilbage i parken og festen sluttede lige så stille. Politiet havde ingen anholdte og uddelte ingen bøder i forbindelse festen i Folkeparken.


Narko- og spirituskørsler- Odsherred

Vig Hovedgade, Vig
Kl. 15.27 kørte en 23-årig mand fra Lemvig på Vig Hovedgade i en personbil, da han blev standset rutinemæssigt af en patrulje. Føreren viste sig ikke at have et gyldigt kørekort, og han var desuden påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Strandvangsvej, Grevinge
Kl. 16.40 blev en bilist standset i en rutinekontrol på Strandvangsvej i Grevinge. Føreren, en 39-årig mand fra lokalområdet var påvirket og blev testet med narko og alkometer. Resultatet viste, at han var påvirket af hash og at hans promille var over det tilladte. Den 39-årige mandblev anholdt og sigtet for narko- og spirituskørsel. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

Spirituskørsel – Stensbjergvej, Køge

Kl. 19.27 blæste en 42-årig mand fra Lolland i alkometeret i en rutinekontrol. Han blev standset i en personbil på Stensbjergvej i Køge, hvor alkometertesten viste, at hans promille var højere end tilladt. Han blev anholdt, sigtet, fik udtaget en blodprøve og løsladt igen. Politiet inddrog hans kørekort til sagen, og han fik udstedt et midlertidigt kørekort, mens sagen behandles. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 42-årige få besked om sagens videre gang, og de konsekvenser det evt. kan få for hans kørekort i fremtiden.

Udlænding fik straksbøde for høj fart – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Fredag aften kl. 19.32 foretog en færdselspatrulje en måling af en personbil, som kørte i alt for høj fart ad Køge Bugt Motorvejen ved Køge, hvor det er tilladt at køre 110 km/t. Målingen foregik på en strækning på 2299 meter mellem Egedesvej og Lyngvej, hvor bilisten blev målt til at køre med en gennemsnitsfart på hele 187 km/t.

Patruljen tændte derfor de blå blink bag den fartglade bilist, der kørte i en britisk indregistreret bil. Bag rattet sad en 32-årig mand fra Storbritannien, som ikke havde været opmærksom på, at der i Danmark ikke var fri hastighed på motorvejene som i Tyskland. Han blev derfor sigtet for den alt for høje fart og måtte betale 7.500 kr i straksbøde, som blev betalt på stedet. Den 32-årige brite får desuden et klip i kørekortet i Danmark i forbindelse med sagen, hvorefter han kunne køre videre – nu et mere adstadigt tempo.

Narkokørsel – Klippingevej, Strøby – Stevns

Kl. 22.28 standsede politiet en 31-årig mand fra Liseleje, som kørte ad Klippingevej i Strøby på Stevns. Motorcyklisten viste sig ikke at have et gyldigt kørekort, da det var blevet inddraget, da han ikke have været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en tidligere frakendelse. Den 31-årige var desuden påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for kørsel uden førerret og narkokørsel. Motorcyklisten fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Spirituskørsler – Kalundborg

Holbækvej, Kalundborg
Kl. 18.18 fik politiet en anmeldelse om en lastbil, som kørte slingrende ad Holbækvej mod vest og bilisten som anmeldte kørslen var meget bekymret for, om det skulle gå galt. En patrulje satte kursen mod Kalundborg havn, hvor lastbilen var nået til. Føreren af lastbilen, en 53-årig mand fra Samsø, var påvirket af alkohol over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Hovedgaden, Høng
Kl. 02.12 blev en 44-årig kvinde fra Svinninge anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil ad Hovedgaden i Høng. Hun blev standset rutinemæssigt, hvor en test med alkometeret viste, at hun havde en promille over de tilladte 0,5. Den 44-årige blev løsladt efter en blodprøveudtagelse, som politiet nu afventer resultatet af.Lørdag – søndag:


Brandundersøgelse – Nørretoften, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 07.13 rykkede politiet til et supermarked, hvor en aviscontainer var i brand. Ved politiets ankomst var brandvæsnet i gang med brandslukningen og udluftning af supermarkedets butikslokale. Ingen var kommet til skade ved branden, der formentlig brudt ud i en opbevaringskasse til aviser til omdeling. Aviserne fra opbevaringsstedet var spredt ud i forbindelse med brandslukningen, og der var sodtilsværtning på bygningen og nogle ruder. Endvidere var en rude ind til butikslokalet knust formentlig som følge af varmepåvirkningen fra branden, hvilket havde medført, at der var sket røg- og sodsværtning af både lokaler og varer inde i selve supermarkedet. Politiet vil nu forsøge at finde den egentlige årsag til brandens opståen i avisopbevaringsstedet, idet de indledende undersøgelser ikke umiddelbart gav en naturlig forklaring herpå.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der i løbet af natten har bemærket noget usædvanligt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 11.45 standsede politiet en personbil, der blev ført ad Holbækmotorvejen i østgående retning ved afkørsel 19, med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad en 30-årig mand fra Kirke-Såby, som var ædru, men ikke kunne fremvise et kørekort på forlangende. Han havde ikke fået generhvervet sin førerret, så politiet sigtede ham for at være fører af personbilen trods manglende førerret. Ved nærmere kontrol viste de sig, at den 30-årige nu for tredje gang inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil trods den manglende førerret. Politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation, så den 30-årige vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres.

Færdselsuheld – Bispevænget, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 14.29 var der sket et færdselsuheld, da en bilist havde påkørt en parkeret bil. Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en ædru, 41-årig mand fra Glostrup, der havde kørt i en personbil ad Bispevænget mod øst. Af ukendte årsager havde han ramt en parkeret personbil, der ved påkørslen blev skubbet ind i en anden parkeret personbil, så også disse to biler fik skader. Den ene af de to påkørte biler ramte en lygtepæl, som blev beskadiget og skæv. Airbags i den 41-åriges bil var blevet udløst, så han slap uskadt fra uheldet. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Målrettet færdselskontrol – Kalundborg

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. ca. 18.30-22.30 en målrettet færdselskontrol af de trafikanter, som færdedes i primært Kalundborg by. Anledningen var afviklingen af arrangementet ”Kalundborg Rocker” med den trafikale tilstrømning, som arrangementet kunne give anledning til. Resultatet af kontrolindsatsen blev følgende:
Én sag om spirituskørsel.
To sager om kørsel uden førerret.
En bilejer blev sigtet for at have overladt føringen af et køretøj til en person uden førerret.
To sager om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne med mere end 30 %s overskridelse (klip i kørekortet).
En trafikant havde glemt sit kørekort under kørslen.
Alle sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Brandundersøgelse – Lundegårdsparken, Tune – Greve

Kl. 21.16 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en privat bolig i et rækkehus-område. Ved politiets ankomst var der kraftig brand i den midterste bolig i tre sammenbyggede rækkehuse, så der var høje flammer fra taget og kraftig røgudvikling. Både beboerne fra den brændende bolig og naboerne var evakuerede, og politiet fik yderligere tre nærliggende boliger evakueret for en sikkerheds skyld. På grund af den kraftige røgudvikling udsendte politiet en opfordring til dem, der boede i vindretningen, om at lukke døre og vinduer for at undgå påvirkning af røgen. En ambulance blev også kaldt til stedet for at tilse de tililende, der i forbindelse med et forsøg på brandslukning inden brandvæsnets ankomst, havde indåndet røg. En 58-årig mand blev i den anledning bragt til skadestuen i Køge til observation for eventuel røgforgiftning.
Kl. ca. 00.25 var branden slukket, men den midterste af de tre boliger var udbrændt. Nabo-boligerne havde fået diverse vand- og røg-/sodskade, så beboerne fra alle tre boliger har måtte genhuses på grund af branden.
Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere med brandteknikere i et forsøg på at finde frem til brandårsagen. Beboerne i den midterste bolig var sammen med øvrige beboere i boligkvarteret samlet til en fælles sammenkomst i området, da branden tilfældigt blev opdaget. Ingen kom til skade som en direkte følge af branden.

Vold mod dørmand – Nygade, Holbæk

Kl. 21.37 anmeldte personalet på et diskotek, at en dørmand var blevet overfaldet af en gæst. Politiet fik kontakt til en 30-årig dørmand, der oplyste at være blevet slået flere gange i hovedet af en 31-årig mand fra Nørre-Asmindrup. Den 31-årige havde været gæst på diskoteket, men havde i løbet af sit ophold fået en adfærd, der generede de øvrige gæster på stedet. Personalet havde derfor besluttet at bortvise ham, hvilket uden for diskoteket havde medført noget tumult, hvorunder han slog dørmanden i hovedet. Den 31-årige, der var påvirket af spiritus, blev anholdt og sigtet for vold mod dørmanden, som blev sendt på skadestuen for at blive undersøgt og registreret sine eventuelle skader. Den anholdte blev afhørt til sagen, men måtte efter et lægetilsyn anbringes i detentionen til afrusning, således at han kunne give anledning til uro. Næste morgen blev han løsladt og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når voldssagen skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Æblehaven, Roskilde

Kl. 22.15 fik en patrulje kontakt til en 32-årig mand fra Roskilde, da han opholdt sig i et fællesområde ”Bambusgården” tæt ved nogle beboelsesejendomme. Den 32-årige var selv i besiddelse et par små pølsemandsposer med knap to gram hash og 0,18 gram kokain. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, som han erkendte.
Kort efter fandt politiet i det område, hvor den 32-årige opholdt sig, en pose med knap 74 gram hash fordelt i 65 portioner i små pølsemandsposer af samme slags, som den 32-årige var fundet i besiddelse af. Politiet mistænkte ham for at være besidderen af det fundne hash og sigtede ham også for at være i besiddelse de 74 gram hash med henblik på videresalg. Den 32-årige nægtede den overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, men den fundne hash blev beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse af, om den 32-årige havde anbragt posen med hash i området i forbindelse med politiets ankomst til stedet. Under alle omstændigheder vil den 32-årige høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.

Uro og uorden – Nørretoften, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 00.20 fik politiet en henvendelse om, at flere unge opholdt sig på en parkeringsplads ved et supermarked, hvor de både afskød fyrværkeri, spillede høj musik og kørte på knallert til ulempe for de omkringboende. Politiet fik kort efter på stedet kontakt til 12 unge mænd og kvinder i teenagealderen og primært fra lokalområdet. De var faldet til ro og blev med baggrund i henvendelsen til politiet formanet om god opførsel. Ingen var i besiddelse af fyrværkeri, så der var ikke umiddelbart grundlag for at sigte nogen for noget i anledning af anmeldelsen.

Uorden – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 00.47 fik politiet via alarmcentralen melding om, at op imod 10 personer var i slagsmål med hinanden. Politiet kørte til området med flere patruljer, der kunne konstatere, at der igen var faldet ro på i området. Flere spirituspåvirkede personer blev truffet, og der havde ifølge deres udsagn været noget indbyrdes uoverensstemmelser, som havde medført lidt klammeri mellem nogle personer. De var nu gået fra stedet, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere, da der var faldet ro over gemytterne i området.

Narkobilist med ulovlig kniv mv. – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 01.20 ønskede en patrulje at standse en personbil, hvis fører anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen ad motorvejen. Politiet kunne endvidere konstatere, at føreren, der havde en passager med, ikke anvendte sikkerhedsselen under kørslen. Føreren var en 18-årig mand fra Smørum, der indledningsvist blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen, så han blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Ved ransagning af bilen fandt politiet en kniv med en klinge på 12,5 cm, så den 18-årige blev også sigtet for overtrædelse af knivloven. Kniven blev beslaglagt som bevis, og den 18-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseresultatet af blodprøven foreligger, vil den 18-årige høre nærmere fra politiet i forbindelse med en samlet afgørelse af alle sager mod ham.

Søndag – mandag:


Ulovlig kontakt med fanger – Kongsberg Alle, Køge

Kl. 13.48 fik politiet anmeldelse om, at en ung mand og en kvinde med to børn råbte til en indsat i Køge Arrest. En patrulje traf ved arresten en 18-årig mand fra Valby og en 39-årig kvinde fra Næstved som havde sine to mindreårige børn med. Kvinden og manden blev sigtet for ulovlig kontakt med en fange, da de råbte og sang på gaden foran arresthuset, hvorefter den indsatte råbte tilbage. Politiet underrettede de sociale myndigheder om sagen i forhold til de mindreårige børn. De to sigtede vil høre mere fra politiet i sagen.


Mand anholdt for hashhandel – Æblehaven, Roskilde

kl. 20.13 kørte en patrulje ved Æblehaven, hvor de foretog et tilsyn ved ”Bambusgården”, hvor der tidligere er foregået hashhandel. Betjentene kunne lugte, at der blev røget hash på stedet og traf fire yngre mænd fra Roskilde, som blev visiteret efter narko. En 32-årig mand blev fundet i besiddelse af 78 poser med mindre klumper hash, som af politiet betegnes som ”salgsposer”. Den 32-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af hash med henblik på videresalg og taget med til politistationen til afhøring. De øvrige mænd blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. Patruljen beslaglagde hashen, som blev kontrolvejet på stationen til en samlet vægt på 88,58 gram. Den sigtede blev afhørt til sagen, som efterfølgende blev vurderet juridisk. Anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille den anholdt i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt mandag morgen, men er fortsat sigtet i sagen.

Mand anholdt for uorden - Jernbanevej, Holbæk

Kl. 20.09 fik politiet et alarmopkald om, at en mand gik og slog på ting ved Sankt Nikolai Kirke, men han råbte højt. En patrulje kørte til kirken, men fandt i første omgang ikke frem til manden. Betjentene fandt ingen skader på nogle ting omkring kirken. Ti minutter senere indgik en ny anmeldelse om uorden på Jernbanevej i Holbæk, hvor samme mand nu gik og slog på ting med et jernrør. Politiet traf en 45-årig mand fra Greve, som i kraftigt spirituspåvirket tilstand havde skabt uorden på stedet, men fandt heller ikke her nogle ting beskadigede. Den 45-årige var udadreagerende og råbende, så han blev anholdt for at skabe ro på stedet. Han blev taget med i detentionen, hvor han blev løsladt tidligt mandag morgen uden at være blevet sigtet for noget.


Bil taget fra narkobilist uden kørekort – Stårupvej, Højby Sj. –Odsherred

Kl. 02.10 kørte en patrulje i Højby Sj., hvor de standsede en personbil på Stårupvej i en rutinekontrol. Idet patrulje stoppede bilen smed føreren en pose ud af vinduer, som viste sig at indeholde knap 20 gram hash. Bag rattet sad en 26-årig mand fra Jyderup, som var frakendt førerretten i en tidligere sag om narkokørsel. Han blev testet med narkometeret, som viste at han også ved dagens kontrol var påvirket af euforiserende stoffer. Testen viste positiv for hash og kokain, så føreren blev anholdt og sigtet for narkokørsel, for kørsel i frakendelsestiden og for narkobesiddelse. Hashen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, og da det var 5.gang bilisten kørte uden gyldigt kørekort blev også bilen beslaglagt til sagen. Den 26-årige accepterede beslaglæggelsen, og blev løsladt efter en blodprøveudtagelse. Nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den 26-årige kan forvente et retsligt efterspil.

Brand i lejlighed – Parkvej, Køge

Kl. 03.33 udbrød der brand i en lejlighed på Parkvej i Køge. Politi og brandvæsen kørte til boligkomplekset, hvor beboerne i ejendommen blev evakueret. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden inden den spredte sig til de øvrige lejligheder. Der skete brandskader i lejlighedens stue og sodskader i den øvrige del af lejligheden. Ingen personer kom noget til ved branden og omkring kl. 04.00 kunne beboerne i de øvrige lejligheder komme tilbage til deres hjem. Politiet undersøgte branden, hvor der ikke blev fundet noget mistænkeligt, men det skal nu afklares om elektrisk fejl i et el-apparat kan være brandårsagen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi