Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Vig - tirsdag den 8. juni

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Vig er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Vollerup Overdrev, Kalundborg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Tværvej, Snertinge
Roskildevej, Benløse, Ringsted
Fluebæksvej, Benløse, Ringsted


Uorden og bedrageri i taxa – Smedelundsgade, Holbæk

kl. 12.40 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde indfundet sig ved et pizzaria på Smedelundsgade i Holbæk, hvor han havde optrådt truende og kommet med anklager mod personer på restauranten. Manden nægtede at forlade stedet, så en patrulje kørte til Smedelundsgade. Her anholdt politiet den truende mand, som var 31 år og fra Holbæk, for at skabe ro på stedet, da han var opfarende, truende, og blev ved at råbe skældsord mod personalet i pizzariaet. Han blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, da hans adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Ved anholdelsen blev han fundet i besiddelse af en peberspray. Han blev derfor også sigtet for at overtræde våbenloven og taget med i detentionen til afrusning, da han var påvirket af stoffer eller medicin.

Senere på aftenen, da han var faldet til ro, blev han løsladt fra politigården i Roskilde. En stykke tid efter løsladelsen, kl. 22.43 fik politiet anmeldelse fra en taxachauffør, som havde samlet en kunde op i Roskilde, der bad om at blive kørt til Holbæk by. Kunden blev kørt til tre forskellige adresser, og da taxaen ankom til den sidste destination stak kunden af fra bilen uden at betale. Kunden havde afleveret sit kørekort til taxachaufføren under turen, så det var ikke svært at identificere kunden, den samme 31-årige mand fra Holbæk, som netop var blevet løsladt. Politiet sigtede den 31-årige for bedrageri, idet han kørte taxa, selvom han ikke havde til hensigt at betale for turen. Politiet fik udleveret den 31-åriges kørekort af taxachaufføren, da dette skulle genudleveres til den 31-årige. Den 31-årige kan forvente at høre mere i sine sager, ligesom han vil blive præsenteret for en regning for taxaturen.

Alvorligt uheld med tilskadekomst – Sorøvej/Langemosevej, Ringsted

Kl. 14.28 skete et alvorligt sammenstød i krydset Sorøvej/Langemosevej vest for Ringsted, da to biler kørte sammen. Politi og redning kørte til stedet, hvor den ene bilist var fastklemt i bilen og måtte reddes ud. De to bilister var alene i bilerne da uheldet skete. Føreren af den ene bil, en 33-årig mand fra Sorø blev bragt til Rigshospitalets traumecenter i lægehelikopteren med livstruende kvæstelser. Den anden part, en 32-årig mand fra Slagelse blev kørt til traumebehandling på sygehuset i Slagelse med alvorlige skader.

Den 33-årige kørte ad Langemosevej ud i krydset ved Sorøvej, hvor han blev påkørt i siden af den 32-årige bilist, som kom kørende ad Sorøvej fra vest. Vejen blev afspærret og bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet, og begge køretøjer blev indbragt til nærmere undersøgelse. Der blev rutinemæssigt udtaget blodprøver af de to bilister, for at afklare om de var påvirkede, da uheldet skete. Busser forbi stedet blev omlagt, indtil omkring kl. 17.00, da vejen igen kunne åbnes.

Mandag eftermiddag meldes den 33-årige at være stabil og uden for livsfare, men han havde pådraget sig alvorlige kvæstelser. Den 32-årige havde også pådraget sig flere brud og indre kvæstelser. Politiet undersøger nu omstændighederne omkring det alvorlige uheld og afventer rapporten fra bilinspektøren, hvorefter sagen skal vurderes for, hvem som kan drages til ansvar for, at uheldet skete.

Knallert på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 16.00 måtte bilisterne på Køge Bugt Motorvejen lige kigge en ekstra gang. For i nødsporet kørte en stor knallert, og knallertføreren havde ingen styrthjelm på. En forbipasserende anmeldte sagen til politiet og en motorcykelbetjent satte kursen til motorvejen. Ved Solrød Strand standsede motorcyklisten knallerten, som blev ført af en 39-årig mand fra Herfølge, som ikke havde taget kørekort. Han blev sigtet for kørsel uden førerret i nødsporet på motorvejen, hvor en stor knallert bestemt ikke hører til og eskorteret. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Motorcyklist kørte i frakendelsestiden – Enderslev, Hårlev – Stevns

Kl. 18.47 kørte en patrulje ad Hårlevvejen, da de så, hvad de i første omgang tænkte var en stor knallert, som de ville standse i en rutinekontrol. Da føreren så politiet satte han farten op og kørte videre ad Kærvej, til Byvænget og standsede til sidst i en indkørsel på Lerskovvej. Patruljen tog kontakt til føreren, en 27-årig lokal mand, havde ikke et gyldigt kørekort at fremvise, da han var frakendt sin førerret i ti år som følge af flere sager om kørsel i påvirket tilstand. Køretøjet viste sig at være en lille motorcykel, som ikke var indregistreret eller forsikret. Den 27-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden på en motorcykel, som ikke var hverken registreret eller forsikret. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager.

Påvirket bilist stak af fra politiet – Egebjergvej, Strandhusene, Nykøbing Sj. –Odsherred

Kl. 00.06 tændte en patrulje udrykningssignalet, for at standse en personbil rutinemæssigt. Bilisten kørte ad Egebjergvej ved Strandhusene i Nykøbing Sj. mod nord, men han stoppede ikke på politiets signal. Han satte i stedet farten op og kørte videre ad Egebjergvej til Gelstrupvej, videre til højre ad Brådevej, hvor han kørte zig zag kørsel foran patruljen, hvilket gjorde det svært at standse ham. Han kørte ikke ret stærkt, men nægtede at standse. Herefter kørte han videre ad Møllebækvej, Glostrupvej og Sidingevej mod vest i retning mod motorvejen. I rundkørslen ved Vig Parkvej kørte bilisten den forkerte vej rundt i rundkørslen, hvorefter han kørte på motorvejen mod syd. Bilisten kørte af motorvejen ved Ny Holbækvej, og han havde nu flere patruljer efter sig. Så da han kort efter standsede bilen og forsøgte at flygte til fods, blev han hurtigt løbet op af en patrulje og anholdt. En hundepatrulje søgte i området efter tegn på, at andre personer var løbet fra stedet, men fik ingen fært væk fra stedet.

Den anholdte viste sig at være en 41-årig mand fra Højby, som var påvirket af både narko og spiritus. Han blev sigtet for de mange færdselslovovertrædelser og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 41-årige kan forvente at høre meget mere fra politiet i sagen.


OPFØLGNING


Spiritusbilist fik straksdom - Køge

En 43-årig mand fra Polen blev mandag fremstillet for en dommer ved Retten i Roskilde som sigtet for spirituskørsel ad Gammel Køgevej i Køge søndag formiddag. Andre bilister havde set hans usikre kørsel, og sagen blev anmeldt til politiet, som anholdt mande, der blæste alkometeret op over 2,0 promille.

Promilleerklæringen var kort før retsmødet blev færdig, og den viste at den sigtede havde en promille på 2,65 under kørslen. Dommeren afgjorde sagen med en straksdom, hvor den 43-årige blev idømt 20 dages ubetinget fængsel og betinget udvisning af Danmark. Han blev desuden frakendt førerretten i Danmark ubetinget i 3 år. Bilen blev beslaglagt af retten, som senere vil tage stilling til, om den kan endelig konfiskeres. Bilen var en den 43-årige havde lånt, så bilejeren vil blive indkaldt til retsmødet, hvor konfiskationen behandles.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler