Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Vig - torsdag den 29. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Vig er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klosterlunden, Kalundborg
Birkevej, Jyllinge
Ellevej, Østrup, Veksø
Kong Valdemars Vej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Østre Strandvej, Solrød Strand
Østre Grænsevej, Solrød Strand
Vindingevej, Vindinge, Roskilde
Silovej, Karlstrup, Karlslunde (3 anmeldelser)
Tåstrupvej, Karlstrup, Karlslunde
Kongsted N-rasteplads, Vestmotorvejen, Ringsted


Mistænkeligt forhold – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 11.03 fik politiet en henvendelse om, at to personer havde været oppe i et træ i nærheden af arrestbygningen. En metalkasse var tilsyneladende blevet ”gemt” oppe i træet, hvilket var mistænkeligt afstanden til arrestbygningerne taget i betragtning. En patrulje kørte frem til det udpegede træ, hvor politiet fandt omhandlede kasse, der var ganske uskadelig. Politiet kunne konstatere, at der var tale om en såkaldt ”skat”, der anvendes til geocaching. Det er en hobby, hvor man ved hjælp af en koordinat-angivelse og brug af f.eks. en GPS-enhed kan finde ”skatte” gemt forskellige steder i landskabet. På den baggrund foretog politiet sig ikke yderligere med baggrund i anmeldelsens bekymring.

Færdselsuheld – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 11.42 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil havde påkørt et vejtræ, og at føreren var fastklemt. Redningspersonale var sendt til uheldsstedet, som var på Ejbyvej syd for Ejby mellem Salbyvej og Vestmotorvejen. På grund af redningsindsatsen, der også indbefattede tilkaldelse af lægehelikopteren, afspærrede politiet Ejbyvej. Den mandlige fører var ved bevidsthed og blev reddet ud af varebilen, hvor han sad fastklemt. Kl. ca. 12.40 blev føreren fløjet i lægehelikopteren til Rigshospitalet til undersøgelse og fornøden behandling for mulige knoglebrud. Politiet har ikke haft mulighed for at afhøre den mandlige fører, der blev identificeret som en 19-årig mand fra København S. En modkørende bilist så ulykken ske og slog straks alarm. Den 19-årige var i en varebil kørt ad Ejbyvej i nordøstlig gennem en svag højrekurve, men fortsatte af ukendte årsager ligeud i kurven, så han kørte ind i et vejtræ i den modsatte side af kørebanen. Varebilen blev herved så kraftigt beskadiget, at den 19-årige blev fastklemt og ikke selv kunne komme ud. Varebilen blev bugseret bort, så afspærring af vejen kunne ophæves kl. ca. 13.15. Politiet har optaget rapport om sagen på grund af personskaden for den 19-åriges vedkommende.

Tyveri fra flere biler – Karlstrup kalkgrav, Karlslunde / Østre Grænsevej / Østre Strandvej, Solrød – Solrød

Fra kl. 15.43 og de næste par timer fik politiet fire anmeldelser om tyveri fra personbiler, der havde holdt parkeret på enten Silovej eller Tåstrupvej, Karlslunde. Fælles for anmeldelserne var, at en siderude var blevet knust, hvorefter effekter fra bilens kabine var blevet stjålet. Tyverierne var sket i tidsrummet kl. ca. 13.00 – 16.00, men uden at nogen har bemærket noget i forbindelse med tyverierne, som bilejerne har opdaget efterfølgende.
Også i løbet af eftermiddagen fik politiet yderligere to anmeldelser om tyveri fra køretøjer, der havde været parkeret på hhv. Østre Grænsevej og Østre Strandvej, Solrød. Også i disse to sager var en siderude blevet knust, så tyven kunne skaffe sig adgang til bilens kabine for at stjæle. Heller ikke i disse sager har nogen bemærket noget konkret til tyven, men en bilejer undrede sig dog over en sølvgrå, ældre BMW på Østre Grænsevej tæt på andre parkerede biler. Heri sad to mænd, der ifølge bilejeren så ud til at sidde og kigge ud i luften. Hvorvidt disse to mænd har noget gøre med indbruddene i strandområdet eller ved kalkgraven at gøre, ved politiet ikke.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra bilen

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:
• Fjern alt af værdi fra kabinen, dette gælder radio/CD-afspiller – GPS – Fladskærme – computere m.v. samt tøj – tasker – indkøbte gaver – bæreposer m.v.
• Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.
• Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Politiet modtager gerne oplysninger om mistænkelige personer eller køretøjer, der måtte være set i de områder, hvor der er blevet begået indbrud i biler onsdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Færdselsuheld – Langebjerg, Roskilde

Kl. 16.02 var der sket et færdselsuheld på Langebjerg i et T-kryds, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvorfra en lettere kvæstet cyklist blev kørt til undersøgelse på skadestuen. En 44-årig mand fra Jyllinge var kørt i sydlig retning, hvor han i et T-kryds ville svinge til højre ved at køre frem over en vigelinje. I forbindelse med fremkørslen ramte han den bageste del af en cykel, som en 56-årig mand fra Roskilde kørte på ad Langevej i vestlig retning. Cyklisten, der ikke anvendte cykelhjelm, væltede som følge af påkørslen og slog sit hoved herved. Politiet optog rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.

Narkokørsel – Landevejen, Holbæk

Kl. 17.11 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Snertinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil i vestlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Ulovlig knallert – Bjælkerupvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 18.07 fandt færdselspolitiet anledning til at kontrollere en knallert, som en 16-årig ung mand fra Hårlev kørte på ad Bjælkerupvej med en hastighed, der indikerede, at der var foretage konstruktive ændringer af køretøjet. En efterfølgende måling på en rullefelt bekræftede mistanken, idet knallerten blev målt til at kunne køre med mindst 76 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 16-årige blev sigtet for den overtrædelse og kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Spirituskørsel – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 18.16 blev en 59-årig mand fra Hørve anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, da han kørte på Strandvejen ved Solholmvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrudstyv overrasket – Ellevej, Østrup, Veksø Sj. – Roskilde

Kl. 18.58 slog en 47-årig kvinde fra Veksø alarm, idet hun ved hjemkomsten til sin bolig ca. 10 minutter tidligere havde overrasket en indbrudstyv. Han blev forsøgt tilbageholdt i en sort, mindre bil, som han flygtede i og kørte væk i sydlig retning. Beboeren så, at tyven i bilen havde stjålet forskellige effekter fra boligen, som han havde skaffet sig adgang til via et muligt åbenstående vindue. Boligen havde kun været forladt i ca. en time, inden beboeren kom retur og overraskede tyven, der blev beskrevet som: Mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, hudfarve: Brun, hårfarve: Brun, yderligere kendetegn: Slikhår, talte: Dansk, Iført: Hvid trøje eller T-shirt. Flere patruljer ledte efter både tyven og hans bil, men forgæves. Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser på gerningsstedet og håber på, at sporene og vidneudsagn kan bidrage til identificering af indbrudstyven.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Torvesvinget, Vig – Odsherred

Kl. 20.50 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 49-årig mand fra Vig. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten. Føreren var ædru, men en narkometertest indikerede, at han formentlig var påvirket af både kokain, amfetamin og cannabis under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Inden transporten til sygehuset for at få udtaget blodprøven måtte politiet sende en mindreårig dreng i bilen hjem til noget familie, der boede ikke langt fra det sted, hvor politiet standsede den 49-årige. Politiet har efterfølgende skrevet en rapport til de sociale myndigheder om den 49-åriges transport af drengen i en bil under disse omstændigheder, og den 49-årige selv kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Efterlyst mand fundet – Darupvej, Roskilde

Kl. 22.10 kørte en hundepatrulje ud for at undersøge et mistænkelig forhold ved et forladt hus på Darupvej i dette grønne område, som bruges til afvikling af Roskide festival. Ved huset traf politiet to mænd, hvoraf den ene var en 38-årig mand fra Polen, men med adresse på et herberg i Københavns-området. Han var både påvirket af spiritus og efterlyst af de polske myndigheder, som ønskede ham udleveret til en sag om bedrageri. Den 38-årige polak blev anholdt og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen, indtil politiet i løbet af torsdag formiddag finder ud, hvad der videre skal ske med ham i anledning af den polske efterlysning. Den anden mand bortviste politiet fra det forladte hus.

Uro og uorden – Klostertorvet, Kalundborg

Kl. 01.29 anmeldte ejeren af en salgsvogn, der var henstillet på torvet, at nogle unge mænd måske var ved at begå hærværk mod salgsvognen. Kort efter forlod mændene stedet og gik i retning mod Klosterparkvej. Her så anmelderen, at den hurtige patrulje på stedet fik kontakt til to mistænkte unge mænd. Der var tale om to unge mænd på 15 og 17 år fra Kalundborg, som fulgte med retur til salgsvognen, som de to ifølge anmeldelsen havde været oppe ovenpå. Sammen med ejeren blev vognen inspiceret, men der var ikke sket nogen skade på den trods mistanke herom ved anmeldelsen. Ejeren ønskede derfor ikke yderligere foretaget over for de to unge mænd, der gav hånd og undskyldte deres optræden over for ejeren af salgsvognen.

Mistænkelige mænd – Bakkedraget, Roskilde

Kl. 05.35 kontaktede en opmærksom kvinde politiet, fordi hun undrede sig to udenlandske mænds adfærd på vejen. De kiggede på husene og gik ind på en adresse, men kom hurtigt ud på vejen igen. De var ifølge anmelderen 25-30 år gamle og iført hhv. korte og lange bukser. En patrulje fik i området kontakt til en 23-årig mand fra Roskilde og en 18-årig mand fra Marokko, der havde været inde på en bestemt adresse, hvor der ikke var tegn på indbrud eller anden kriminalitet. De to mænd blev fundet i besiddelse af to rejsekort med andres navne på, så politiet inddrog disse for at få undersøgt, hvordan de kunne være i besiddelse af disse. Mændene blev ikke anholdt eller sigtet for noget i anledning af deres færden på Bakkedraget ikke langt fra deres opholdssted i samme område.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi