Nyt fra Vig i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Vig er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Seinhuusvej, Klippinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Egevej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Åbanken, Højby, Lejre

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Carlsgadevej, Nykøbing Sj.
Vej 9, Jyderup Lyng, Vig
Trekronervej, Gudmindrup Lyng, Højby Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Vangeleddet, Greve
Åstræde, Strøby Egede, Køge


Mistænkeligt forhold – Skovvej, Greve

Kl. 10.55 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom anmelder, der kunne se en person gå rundt i genboens hus, hvilket fik anmelderen til at tro, at der kunne være tale om en indbrudstyv.

Politiet kørte hurtigt til stedet og fik kontakt til en 58-årig mandlig beboer. Da der således var tale om et legalt forhold, foretog politiet sig ikke yderligere.

Narkokørsel – Ole Lundsvej, Kalundborg

Kl. 11.58 blev en 34-årig kvinde fra Kalundborg sigtet for narkokørsel i en personbil, som hun førte ad Ole Lundsvej i narkotikapåvirket tilstand.

Hun fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 13.17 rykkede redningsberedskabet og politiet ud på Vestmotorvejen i det østgående spor mellem Salby rasteplads og sammenfletningen med Sydmotorvejen, idet to bilister var stødt sammen, så vragdele lå spredt ud over motorvejen.

Ingen var kommet til skade ved sammenstødet, der medførte spærring af begge vognbaner i østlig retning. En tilkaldt skiltevogn sørgede for af lede trafikken ad afkørsel 33 Vemmedrup under oprydningsarbejdet.

Uheldet var sket, da en 58-årig mand fra Hillerød kørte i vognbanen længst mod højre i en varebil med tilkoblet påhængskøretøj, hvorpå en beboelsesvogn blev transporteret.

En 48-årig mand fra Vejle kørte i overhalingssporet i en personbil og med højere hastighed end varebilen, men ramte ved passage af den 58-åriges vogntog det bageste hjørne af beboelsesvognen med højre side af personbilen.

En enkelt vognbane forbi uheldsstedet blev åbnet kl. ca. 14.40, men oprydningsarbejdet var først afsluttet kl. ca. 17.10, hvor det østgående spor atter var farbar.

Narkobilist havde også doping og hash med – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 13.30 blev en 26-årig mand fra Møn anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, da politiet mistænkte ham for at være påvirket.

I forbindelse med visitationen fandt politiet ham i besiddelse af tre ampuller med dopingmidler, og ved en nærmere undersøgelse af hans bil fandt politiet nogle klumper hash med en samlet vægt på ca. tre gram. De ulovlige stoffer blev beslaglagt som bevis i forbindelse med to nye sigtelser for overtrædelse af lov om dopingmidler og for besiddelse af hashen.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Butikstyveri – Over Bølgen, Greve

Kl. 14.08 slog personalet i en herretøjsbutik i indkøbscentret alarm til politiet, da en mand var mistænkt for at have stjålet fra butikken.

Politiet fik på stedet kontakt til en 28-årig mand fra Taastrup, som blev sigtet for butikstyveri af et par bukser og en trøje til en samlet værdi på 1.600 kr. Han havde med medbragt værktøj klippet varealarmer af tøjet, som han efterfølgende gemte under sin jakke, da han forlod butikken uden at betale for varerne.

Den sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen incl. et erstatningskrav for en ødelagt trøje skal afgøres.

Narko-/spirituskørsel uden førerret – bil beslaglagt – Vallekildevej, Hørve – Odsherred

Kl. 14.30 standsede en patrulje fra den lokale nærpolitienhed i Asnæs en personbil, som blev ført ad Vallekildevej.

Bag rattet i personbilen sad en 24-årig mand fra Hørve, som ikke havde førerret og derfor ikke måtte være fører af bilen. Desuden deltog han i både en alkometer- og en narkometertest, der begge gav udslag for påvirkning af hhv. alkohol og cannabis. Han blev derfor yderligere sigtet for både spiritus- og narkokørsel i bilen.

Den 24-årige blev anholdt kortvarigt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Politiet kunne i forbindelse med sigtelsen for kørsel uden førerret konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 24-årige blev afsløret i at køre bil uden kørekort. Hans personbil, som han havde fået registreret til sig selv for mindre end en uge siden, blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation på grund af de gentagne kørsler uden førerret.

Den 24-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøverne foreligger, og han vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

I bilen var også en mindreårig kvindelig bekendt med som passager, og hendes værger blev underrettet om det uhensigtsmæssige i at lade sig transportere af den 24-årige under disse omstændigheder. Politiet udfærdigede derfor en rapport til de sociale myndigheder til underretning om pigens selskab sammen med den 24-årige.

Bålafbrænding – Ladegårdsalleen, Holbæk

Kl. 15.17 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, der var bekymret for et bål i nærheden af kunsthøjskolen.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en 33-årig mand fra Holbæk, som oplyste at have lavet bålet med henblik på madlavning. Det måtte dog blive på en anden måde, idet politiet fik ham til at slukke bålet, så risikoen for skade på andre ting blev elimineret.

Butikstyveri – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 15.43 anmeldte personalet i en tøjbutik via outletcentrets vagter, at en mand nu var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet nogle T-shirts.

Politiet fik kontakt til en 36-årig mand fra Ballerup, som havde været inde i en tøjbutik medbringende en pose. Heri havde han lagt fem T-shirts, hvorefter han havde forladt butikken uden at betale.

Da personalet i tøjbutikken fik bekræftet mistanken via butikkens overvågning, blev manden eftersøgt i outletcentret og kort fundet i besiddelse af den anvendte pose, men uden at være i besiddelse af de stjålne T-shirts.

Politiet sigtede den 36-årige for butikstyveri af de fem T-shirts til en værdi af 850 kr. og beslaglagde den anvendte pose, som viste sig at være indrettet på en særlig måde, så varealarmer ikke ville blive aktiveret i forbindelse med butikstyverier.

Den 36-årige kan nu forvente et erstatningskrav og at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Torpevej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 15.48 slog en 18-årig mand fra Svebølle selv alarm til politiet, efter at han var forulykket i sin personbil under kørsel ad Torpevej i nordvestlig retning.

Under kørslen var han kommet for langt ud mod højre og havde ramt et vejtræ, så bilen var væltet om på taget, så den lå midt på vejen.

Den 18-årige havde formentlig fået et ildebefindende forud for uheldet, men ingen øvrige trafikanter var blevet involveret i uheldet.

Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Humanitær eftersøgning – Jyderup – Holbæk

Kl. 15.49 henvendte personalet på en ungdomsinstitution sig for at få politiets hjælp til at finde en 14-årig pige, som havde været væk i den sidste time. Årsagen til hendes forsvinden var måske nedtrykt sindstilstand.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, som lykkedes med at finde hende kl. ca. 18.00 i Svebølle.

Pigen blev efterfølgende bragt til et sygehus til fornøden omsorg og eventuel behandling.

Narkokørsel – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 16.18 blev en 24-årig mand fra Holbæk anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil ad Omfartsvejen, da narkometertesten indikerede påvirkning af kokain.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel mv. – Hovedgaden, Hvalsø – Lejre

Kl. 17.30 blev en 35-årig mand fra Hvalsø sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Hovedgaden i sydlig retning og med en 19-årig kvinde fra Asnæs som passager.

Den 35-årige blev kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 19-årige blev også undersøgt nærmere og fundet i besiddelse af to klumper hash med en samlet vægt på ca. 11 gram. Hashen blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse af hende for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.

Biltyv kørte narkopåvirket i frakendelsestiden – Ringstedvej, Slimminge, Ringsted - Køge

Kl. 18.02 standsede færdselspolitiet en varebil, som en 26-årig mand fra Ringsted førte ad Ringstedvej gennem Slimminge, hvor han kørte hurtigere end tilladt og derfor blev standset.

Den 26-årige var i forvejen frakendt kørekortet og blev ved en narkometertest mistænkt for at være påvirket af opiater under kørslen.

Varebilens nøgler havde han taget fra bilejerens adresse og uden tilladelse, så politiet sigtede ham også for uberettiget kørsel i varebilen.

Den 26-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Munkholmvej / Sofiesminde Alle, Holbæk

Kl. 18.20 havde en 72-årig mand fra Holbæk som fører af en personbil ramt et vejskilt, da han efter kørsel ad Munkholmvej mod øst ville svinge til venstre ad Sofiesminde Alle.

Vejskiltet blev ramt med lav hastighed, så den 72-årige slap uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved. Det lokale redningsberedskab ryddede op på uheldsstedet.

Narko-/spirituskørsel i stjålet bil og uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 19.43 standsede politiet en personbil, som en 46-årig mand fra Fyn førte ad Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Greve.

Den 46-årige havde ikke noget kørekort og blev efter en narkometertest mistænkt for at være påvirket af cannabis under kørslen.

Bilen tilhørte ikke den 46-årige, som også blev sigtet for uberettiget kørsel i den, fordi han uden bilejerens tilladelse havde taget bilnøgler og efterfølgende kørt i bilen uden ejerens tilladelse.

Den 46-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Kraftig lugt i industriområde – Værkstedvej, Køge

Kl. 20.10 rykkede det lokale redningsberedskab og politiet ud til et industriområde omkring Værkstedsvej og Unionsvej, hvorfra en kraftig ammoniaklugt bredte sig ud i området.

Området blev afspærret, og nogle lastbilchauffører inden for det afspærrede området fik midlertidig ophold i en tilkaldt bus. Beboere i området blev også kontaktet og vejledt om at forblive indendørs samt holde vinduer og døre lukkede.

Årsagen til ammoniaklugten blev undersøgt nærmere og blev til sidst, hvor lugten var aftaget væsentligt, lokaliseret til området ved nogle henstillede lastbiler, hvor et formodet udslip kan have været årsagen.

Ingen personer kom til skade som følge af udslippet, så undersøgelserne i området blev indstillet omkring midnat.

Det lokale redningsberedskab vil formentlig følge op på sagen onsdag og undersøge det konkrete område nærmere for at finde den eksakte årsag til udslippet.

Borgere kan derfor ved færden eller ophold i området måske fortsat ane en kraftig lugt, som dog vurderes ikke at være sundhedskadelig.

Præventiv tilstedeværelse forhindrede mulig ræs – Godsbanevej, Ringsted

Tirsdag sidst på eftermiddagen og først på aftenen var politiet til stede i området ved Godsbanevej på grund af oplysninger om, at flere bilister ville forsamles på stedet og måske køre ræs på parkeringspladsen.

Politiet var derfor præventivt til stede med flere køretøjer og kunne konstatere, at 40-50 køretøjer var forsamlet i området.

Ingen af de tilstedeværende bilister lavede noget ulovligt som f.eks. ræs eller hjulspin, så de forlod området stille og roligt i løbet af aftenen, uden at nogen blev sigtet for noget ulovligt.

Pige slået af kvinde – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 20.26 fik politiet en anmeldelse om, at en kvinde overfaldt en pige i tunnelen under jernbanesporene ved Roskilde station.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 14-årig pige fra Roskilde, som var blevet overfaldet med slag mod hovedet og skulder af en kvinde ved cykelkælderen ved tunnelen under jernbanesporene.

Pigen var sammen med en veninde gået fra Jernbanegade ned mod tunnelen og havde undret sig over en højtråbende kvinde, der talte i telefon. Begge piger havde kigget undrende mod kvinden, der pludselig råbte ad den 14-årige og efterfølgende slog hende.

Den aggressive kvinde forsvandt sammen med en anden kvinde gennem tunnelen i retning mod Køgevej.

Kvinden, som overfaldt pigen, blev beskrevet som 20-25 år, lys i huden, spinkel af bygning, langt sort hår, piercinger i ansigtet, iført en beige jakke med pels på hætten og stramme, lyse cowboybukser.

Den ledsagende kvinde blev beskrevet som ca. 30 år, orange hår, iført tætsiddende cowboybukser og lyserøde sko. Hun medbragte en barnevogn og formodes ifølge offeret at have en relation til den aggressive kvinde.

Politiet fandt ikke de to kvinder i området, men har nu rekvireret overvågning i et forsøg på at få identificeret dem i en sag om vold mod den 14-årige pige.

Mænd med skydevåben – Københavnsvej, Køge

Kl. 20.36 fik politiet en anmeldelse om, at flere mænd var set med skydevåben ved nogle køretøjer på Københavnsvej i Køge.

Flere patruljer kørte hurtigt til området, men kunne dog hurtigt afblæse alarmmeldingen, fordi der blot var tale om hjemmeværnet på øvelse. I den forbindelse havde hjemmeværnspersonalet med skydevåben benyttet køretøjer med deres logo på i området omkring hjemmeværnsgården på Københavnsvej.

Mand overfaldet – Jernbanevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 21.06 slog en lokal mand alarm til politiet, da han kunne se et par mænd, der var i færd med at hive en mand ud af en personbil lige ud for Mørkøv station, samtidig med at mændene råbte højt.

Politiet kørte til stedet, hvor en forslået, 27-årig mand fra Ugerløse blev truffet. Han blev straks i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til nærmere undersøgelse og behandling for de skader, som han havde pådraget sig ved overfaldet.

Den personbil, som anmelderen så den forurettede blive hevet ud af, var kørt fra stedet og forsvundet i ukendt retning.

Politiet undersøgte området omkring Mørkøv station for eventuelle spor efter overfaldet, men har dog ikke haft mulighed for at afhøre den forurettede på grund af hans indlæggelse og behandling på et sygehus. Nogle få vidner i området har dog afgivet forklaring til politiet om deres observationer.

Politiet har optaget rapport i en sag om grov vold mod den 24-årige, men ønsker fortsat at få kontakt til personer, der måtte have set eller hørt noget i forbindelse med overfaldet ved Mørkøv station, eller som måtte have set en personbil køre hastigt væk fra området inden politiets ankomst. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

To stjålne knallerter fundet – Dalgasvej, Køge

Kl. 00.17 fik politiet en henvendelse fra en beboer, der havde set to maskerede mænd med en boltsaks forlade en beboelsesejendom på Dalgasvej.

Politiet kørte til området med en hundepatrulje for at lede efter de to mænd, hvis spor en tjenestehund kunne følge ad en sti i området i retning mod Fasanvej.

Undervejs fandt politiet en stjålet knallert, som blev sikret med henblik på udlevering til rette ejer.

Under den fortsatte søgning i området ved Fasanvej fandt politiet endnu en knallert, der ligesom den første også havde fået opbrudt tændingslåsen. Også denne knallert blev sikret med henblik på udlevering til rette ejer.

Eftersøgningen efter de to maskerede mænd blev indstillet kl. ca. 02.00, da det ikke var lykkedes politiet at finde frem til dem.

Politiet hører dog gerne fra personer, der måtte have set de to mænd på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


OPFØLGNING

 

Anholdelse – Knivstikkeri – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 17.50 tirsdag henvendte en 22-årig mand fra Køge sig sammen med sin forsvarer til politiet, som havde ledt efter ham i forbindelse med et knivstikkeri på Ivar Huitfeldtsvej, Køge, ved Køge S-station søndag eftermiddag.

Politiet havde forinden fået ham identificeret som mistænkt for knivstikkeriet og ledt efter ham flere steder, men uden at finde ham, hvorefter den 22-åriges forsvarer kontaktede politiet for at få opklaret årsagen hertil.

Den 22-årige mistænkte og det 24-årige offer havde tilfældigt mødt hinanden ved Køge S-station, hvorefter en uoverensstemmelser mellem de to mænd ved en bil endte med, at den 24-årige efter en kort flugt ind i en handelsgade blev indhentet og stukket flere gange med en kniv.

Sagen har været efterforsket intensivt i de seneste dage med utallige vidneafhøringer og indhentning af videoovervågning for at få klarlagt hændelsesforløbet. Politiet har i den forbindelse mødt stor hjælpsomhed og velvillighed, ligesom flere borgere også skal have ros for den førstehjælp, som de ydede til det 24-årige offer midt i en handelsgade i Køge.

Den 22-årige anholdte er blevet afhørt til sagen og vil onsdag kl. 14.15 blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for drabsforsøg, subsidiært grov vold. Anklagemyndigheden vil begære grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi