Nyt fra Vig i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vig er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gammel Køgevej, Solrød Strand
Ejgårdsminde, Greve
Storeholm, Greve
Orehøjvej, Gl. Lejre, Lejre
Damager Vænge, Greve (2 anmeldelser)
Vestergade, Høng
Hulvejen, Solrød Strand
Billesborgvej, Herfølge
Havehusene, Greve
Parkvænget, Greve
Lundemosen, Greve
Gadesvinget, Greve
Blågårdsvænget, Greve
Hovedvejen, Lejre

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Holmevej, Gudmindrup Lyng, Højby Sj.
Ingolfvej, Kaldred, Eskebjerg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ved Faurgården, Holbæk
Bakken, Store-Merløse
Gersagerparken, Greve (forsøg)
Rørvigvej, Nykøbing Sj.
Maglehøjen, Roskilde
Elisagårdsvej, Roskilde
Hovedgaden, Borup
Bjergesøvej, Hørve
Kirsebærhaven, Solrød StrandFredag – lørdag:


Falsk bankmand – Bjæverskov – Køge

Kl. 11.48 fredag kontaktede en 85-årig kvinde fra Bjæverskov det rigtige politi, efter at ”politiet” som oplyst af hendes ”bankmand” ikke havde kontaktet hende onsdag formiddag efter mistænkelige transaktioner på hendes bankkonto.
Tirsdag formiddag var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder fra en banks tekniske afdeling. Han ringede, fordi der var mistænkelige transaktioner på hendes bankkonto, så hendes dankort skulle udskiftes. En medarbejder ville kort efter komme til hendes bopæl for afhentning af dankort, hvilket også skete.
En mand dukkede op og fik udleveret dankortet med tilhørende kode, hvilket stemte overens med den falske bankmands oplysninger.
Dagen efter – onsdag – ringede samme mand fra bankens tekniske afdeling med oplysninger om, hvornår politiet ville dukke op, men den 85-årige måtte ikke fortælle noget til nogen af hensyn til opklaring af denne type sager. Senere samme dag ringede en person, der udgav sig for at være fra politiet, med oplysninger om, at politiet først ville komme i løbet af fredagen.
Forud for anmeldelsen var den 85-årige blevet usikker på tidspunktet for politiets besøg, hvorfor hun ringede til det rigtige politi, som i sagens natur intet kendte til nogen sag, hvor den 85-årige var involveret. Den 85-årige måtte over for politiet erkende, at hun var blevet snydt af den falske bankmand, hvorfor politiet både oprettede en sag om bedrageri og aflagde den 85-årige et besøg for at få klarlagt de nærmere detaljer i sagen.
Den 85-årige kunne efter et opkald til sin bank konstatere, at de falske bankmænd havde misbrugt hendes udleverede dankort til kontanthævninger for et samlet beløb på 26.000 kr. ved forskellige hævninger i pengeautomater forskellige steder både i Køge-området og i det storkøbenhavnske område.
Den falske bankmand, der fik dankortet udleveret, blev beskrevet som: B: Mand, 25-30 år, 170-180 cm høj, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: intet skæg, Talte: Dansk, Iført: Lysegrå trøje.

Politiet efterforsker nu også denne anmeldelse i lighed med øvrige anmeldelser om bedrageri over for især ældre personer, der er blevet narret til at udlevere deres betalingskort til fremmede og falske bankmænd, som efterfølgende har misbrugt betalingskortet typisk til kontanthævninger.

Trafikrazzia mod uopmærksomhed – Ringsted / Køge

Færdselspolitiet foretog både formiddag og eftermiddag/aften en kontrol af trafikanter, der måtte være uopmærksomme i trafikken, herunder f.eks. ved brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Ringsted kommune fik besøg af færdselspolitiet, der i tidsrummet kl. 0800-1400 optog rapport om seks trafikanter, der anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Kontrollen gav herudover anledning til følgende rapportoptagelser:
1 sag om manglende brug af sikkerhedssele
1 sag om manglende brug af sikkerhedsudstyr til børn under 15 år (klip-forseelse)
1 sag om kørekort, der ikke var medbragt under kørslen
1 sag om narkokørsel
1 sag om kørsel uden førerret
1 sag om våbenlovgivningen (besiddelse af peberspray)
1 sag om kørsel i frakendelsestiden
2 sager om overladelse af føringen af et køretøj, hvor bilejer blev sigtet herfor

Kontrollen fortsatte om eftermiddagen i Køge kommune, hvor kontrollen af trafikanterne gav anledning til rapportoptagelse i seks sager, der kunne relateres til uopmærksomhed i trafikken.
Herudover gav kontrollen anledning til følgende sager:
1 sag om narkokørsel
2 hastighedssager på motorvejen (klip-sag + sag med påstand om betinget frakendelse)
2 hastighedssager i bymæssig bebyggelse (heraf 1 klipsag).
Alle de sigtede vil i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen mod dem.


Lørdag – søndag:


Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 10.57 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bus og en personbil var stødt sammen.
Ingen personer var dog kommet til skade ved uheldet, idet kun en forkofanger på bussen samt højre side på en personbil havde fået lettere skader som følge af sammenstødet.
En 58-årig kvindelig buschauffør fra Fårevejle St. havde startet fra en buslomme ud for Ro’s Torv for at fortsætte kørslen i vestlig retning ad Københavnsvej. Herunder stødte hun sammen med en personbil, som en 68-årig mand fra Roskilde førte i samme retning.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder herved.

Mistænkeligt forhold – Solsiden, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 11.11 anmeldte en lokal kvinde, at hun kl. ca. 11.00 havde hørt noget pusle i hendes entre. Her stod en fremmed kvinde, der var gået ind i hendes bolig.
Den fremmede kvinde havde pludselig taget en børnebog op fra sin taske og forsøgte at sælge den til anmelderen, som dog afslog tilbuddet og fulgte kvinden ud igen.
En patrulje kørte til stedet og fik klarlagt, at der ikke var blevet stjålet fra anmelderen, der beskrev den fremmede kvinde som: østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 160-165 cm høj, almindelig af bygning, iført grå/sort kort jakke, tætsiddende cowboybukser og beige tophue med pels på toppen.
Politiet fandt heller ikke frem til kvinden, så det kunne blive klarlagt, hvad hendes ærinde på stedet reelt havde været.

Narkokørsel – Torvesvinget, Vig – Odsherred

Kl. 14.34 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Hørve for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 23-årige var dog ikke enig i politiets mistanke mod ham, men analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve vil give begge parter et svar.

Børn skyder med et våben – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 15.28 anmeldte en forælder, at 4-6 store drenge/piger havde skudt med en eller anden slags våben efter to drenge på otte og ni år. De havde set en slags skydevåben, men kunne ikke beskrive det nærmere, herunder heller ikke, om der kunne være skudt med farvede, hårde plastkugler.
En patrulje kørte til området omkring Hedegårdens skole, men traf ikke nogen af de anmeldte unge og fandt i øvrigt heller ikke hverken et skydevåben eller spor efter skud med noget.
På stedet traf politiet tre unge – to piger og en dreng - på 14 år fra Roskilde samt en ung mand på 19 år fra Viby Sj. De skønnedes ikke at have noget med det anmeldte at gøre, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere over for dem.

Lavtgående fly – Holbækvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 15.56 anmeldte en 33-årig mand fra Kirke-Hyllinge, at han ca. 30 minutter tidligere under kørsel ad Holbækvej mod syd og ca. 1000 meter syd for Kalundborgmotorvejen bemærkede et mindre fly starte ind over vejen.
Flyet passerede Holbækvejs kørebane så lavt, at næsehjulet på det mindre fly ramte kørebanen. Anmelderen bremsede op og iagttog flyet, der blev beskrevet som et mindre hvidt fly med en propel forrest og plads til 2-3 personer i cockpittet.
Politiet fandt med baggrund i anmelderens oplysninger ikke frem til flyet og foretog i øvrigt ikke udrykning til området, da flyet var observeret i nogen tid før anmeldelsen.

Uønsket gæst lagt i detentionen – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 16.34 var en mandlig gæst blevet så spirituspåvirket under ophold på et værtshus, at han var blevet uønsket på stedet. Gæsten ville trods kraftige opfordringer fra personalet ikke forlade stedet, hvorfor politiet blev tilkaldt.
Politiet fik kontakt til en 55-årig mand fra Roskilde, som var lidt opfarende og udadreagerende, da politiet meddelte ham, at han heller måtte komme til afrusning i detentionen. Efter et lægetilsyn blev han anbragt i detentionen frem til kort før midnat, hvor politiet vurderede, at han var i stand til at klare sig selv igen.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

Kl. 19.05 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor den skadevoldende part var kørt fra stedet.
Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at en hæk, et plankeværk og et elskab var blevet påkørt af en bilist, der havde efterladt dele fra det skadevoldende køretøj. Heriblandt fandt politiet bl.a. en nummerplade, der stammede fra en bil tilhørende en 38-årig mand fra Regstrup.
På bilejerens adresse fandt politiet en bil med skader, som kunne stamme fra de forvoldte skader. Endvidere manglede bilen også en nummerplade, hvorfor politiet mistænkte den 38-årige for at have været fører af bilen i uheldsøjeblikket.
Han oplyste under kørsel i sydlig retning at have mistet kontrollen over bilen, der påkørte de anførte genstande. På grund af chok fortsatte han sin kørsel til bopælen efterfølgende uden at underrette ejerne af de påkørte genstande.
Politiet rekvirerede efterfølgende et elselskab til at kigge nærmere på elskabet, hvor ledninger stak ud. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som politiet har optaget rapport om.

Færdselsuheld – Have Borupvej, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 19.05 fik politiet melding om endnu et færdselsuheld, hvor en bilist også var forulykket og havde påkørt en hæk.
Det viste sig, at en 61-årig mand fra Ringsted under kørsel i sydvestlig retning ad Have Borupvej med lav fart formentlig havde fået et ildebefindende, så han var kørt over i modsat side af vejen og efterfølgende påkørt en hæk på en privat adresse.
Da den 61-årig i forbindelse med en alkometertest blev skønnet påvirket af alkohol over det tilladte, blev han sigtet for spirituskørsel i forbindelse med uheldet og fik under en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som politiet har optaget rapport om.

Unge festede i omklædningsrum – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 22.22 fik politiet en anmeldelse om, at 15-20 unge mennesker festede i et omklædningsrum i Bramsnæsvig-hallen. Flere unge skulle være på vej dertil for at deltage i festen, som politiet også besøgte i anledning af anmeldelsen.
Politiet fik i omklædningsrummet kontakt til 15 unge primært fra lokalområdet, der alle blev bortvist fra stedet. Umiddelbart var der intet ødelagt, så de unge havde blot ulovligt opholdt sig på stedet. Der var mistanke om, at de havde skaffet sig adgang til rummet med en nøglebrik. Ingen af de unge blev sigtet for noget i forbindelse med bortvisningen.

Uromager endte i detentionen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 02.00 sluttede turen i nattelivet for en 19-årig mand fra Kalundborg, da han både blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og efterfølgende blev frihedsberøvet med henblik på afrusning i detentionen.
Han havde ved en restauration været udadreagerede og ønskede i øvrigt ikke at forlade stedet trods politiets anvisninger herom. Det medførte derfor sigtelsen for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og en tur til afrusning i detentionen frem til tidligt søndag morgen, hvor han blev løsladt.
Den 19-årige kan nu kigge nærmere i sin digitale postboks efter et bødeforelæg som afgørelse på sagen.

Uro ved værtshus – Havnen, Køge

Kl. 02.39 fik politiet en anmeldelse om uro foran et værtshus, hvorfor politiet kørte til stedet. Ingen var i slagsmål ved politiets ankomst, men politiet fik klarlagt, at en 20-årig mand fra Karlslunde og en 26-årig mand fra Tureby havde været i den indledende fase til et slagsmål. For at undgå yderligere udvikling i striden sendte politiet de to mænd i hver sin retning, så roen kunne blive genoprettet. Ingen af dem blev sigtet for noget.

Vold på dansegulvet – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 03.28 rykkede politiet ud til uorden på et diskotek, hvor en mand var blevet slået af en anden mand under ophold på dansegulvet.
Politiet fik kontakt til en 26-årig mand fra Dianalund, som havde rødmen på den ene side af ansigtet og måske også havde fået en mindre tandskade, da han blev slået i hovedet en enkelt gang.
Den 26-årige var på dansegulvet blevet uenig med en 22-årig mand, som havde fået et par dask i ryggen af den 26-årige. Efterfølgende havde den 22-årige slået den 26-årige i ansigtet, så politiet vurderede, at den 22-årige skulle anholdes og sigtes for vold mod den 26-årige.
Efter afhøring til sagen løslod politiet den 22-årige, og politiet vil nu ud fra diverse forklaringer og afhøringer af vidner forsøge at få klarlagt de nærmere omstændigheder i sagen med de to parter involveret.

Brandundersøgelse – Knoldager, Greve

Kl. 04.31 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil. Det viste sig, at der var tale om en bil, som politiet tidligere havde afmonteret nummerpladerne på, idet nummerpladerne viste sig at være stjålne.
Bilen havde efterfølgende stået på stedet i nogle dage og var nu brudt i brand. Trods brandvæsnets indsats lykkedes det ikke at redde bilen, som udbrændte.
Politiet skal nu undersøge brandårsagen nærmere, idet der ud fra de konkrete omstændigheder ikke umiddelbart findes nogen naturlig forklaring på brandens opståen.

Vold mod dørmand – Vestergade, Holbæk

Kl. 05.52 rykkede politiet ud til en sag om vold, idet en dørmand var blevet slået. Det viste sig, at en 23-årig mand i egenskab af sit job som dørmand ved et værtshus var blevet slået en enkelt gang i hovedet med en knyttet hånd.
Voldsmanden blev udpeget som en 51-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt og sigtet for vold mod dørmanden. Han blev afhørt til sagen og derefter løsladt. Senere kan han forvente at blive indkaldt til et retsmøde, hvor han ud over en straf måske også kan blive idømt et forbud mod ophold i nattelivet i en periode.

Uro og uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 05.57 fik politiet melding om, at flere personer var i slagsmål i passagen mellem Nygade og Bysøstræde. En person skulle være tildelt flere slag og spark, mens personen lå på jorden.
Politiet kørte til området, hvor politiet ikke fik kontakt med nogen, der havde været udsat for vold. I øvrigt fandt politiet heller ikke noget slagsmål eller anden uorden, der gav anledning til indgriben. Efter lidt præventiv patruljering i området fandt politiet ikke grundlag for yderligere indsats i natteliv på dette tidspunkt af døgnet, hvor gæster formodes at være på vej hjem fra lukkede restaurationer.


Søndag – mandag:


Narkobilist i bil med forfalskede nummerplader mv. – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 09.05 standsede politiet en personbil, der blev ført ad Søbæksparken, med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj.

Føreren var en 39-årig mand fra Ruds-Vedby, der blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Endvidere blev han også sigtet for at være fører af bilen, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet.

Ved nærmere undersøgelse af personbilen viste det sig, at den var forsynet med et sæt nummerplader, som tilsyneladende sad på et køretøj af det rigtige bilmærke, men den forkerte model. Bilen var i øvrigt ikke registreret til den 39-årige.

Nummerpladerne var ikke efterlyste, hvilket den registrerede ejer kunne bekræfte, idet den registrerede ejer på sin bopæl var i besiddelse af de to nummerplader, der skulle sidde på hans bil.

Stelnummeret på den 39-åriges bil svarede i øvrigt heller ikke til de oplysninger, som fremgik af registreringen for nummerpladerne på hans bil. Politiet mistænkte ham derfor at have fremstillet nogle uægte nummerplader, så bilen fremstod registreret, uagtet bilen hverken var registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret.

Efter udtagelse af blodprøven og afhøring til de mange sigtelser løslod politiet kl. 11.00 den 39-årige, der således til høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Kl. 13.40 bemærkede samme patrulje en uindregistreret bil køre ad Solvænget, Jyderup. Da der var mistanke om, at der kunne være tale om samme køretøj, som politiet nogle timer tidligere havde standset og pillet nummerpladerne af, blev bilen igen standset med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj.

Føreren var igen den 39-årige, der således igen blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for at have ført køretøjet i narkotikapåvirket tilstand.

Bilen blev også identificeret som samme køretøj som tidligere, hvilket også medførte sigtelser for manglende registrering og lovpligtig ansvarsforsikring, idet der i sagens natur ikke var kommet nummerplader på bilen i mellemtiden.
Den 39-årige gav nu politiet nogle oplysninger om, hvordan han var kommet i besiddelse af bilen, men politiet kunne ikke umiddelbart få verificeret disse.

Politiet valgte herefter at beslaglægge bilen med henblik på nærmere undersøgelse af den for at finde ud af, hvordan den 39-årige var i besiddelse af køretøjet. Bilens formodede ejer ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, således at en dommer nu skal kigge nærmere på grundlaget herfor.

Den 39-årige fik igen udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt i denne nye sag om bl.a. narkokørsel.

Spirituskørsel – Degnestræde, Greve

Kl. 11.03 anholdt og sigtede politiet en 62-årig kvinde fra Præstø for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Utryghedsskabende adfærd – Holmebækhuse, Herfølge – Køge

Kl. 14.45 rykkede politiet for tredje gang i løbet af de seneste 24 timer ud til en 33-årig mands bopæl i Herfølge, idet han igen kastede ting ud ad vinduet i sin bolig og derved optrådte utryghedsskabende både over for de personer, der måtte færdes ved hans bolig, men også for hele nabolaget.
De to andre udrykninger af samme årsag lørdag eftermiddag og aften var af politiet blevet løst med en samtale, der havde fået den 33-årige mand til at falde ro. Politiet havde efterfølgende lavet en socialrapport til de sociale myndigheder for underretning om hans mulige behov for hjælp.
Lørdag aften, hvor han også havde smidt affald og aviser på gaden, var den 33-årige igen i forbindelse med en kortere frihedsberøvelse blevet talt til ro og havde som følge af sin adfærd fået en sigtelse for overtrædelse af miljølovgivningen.
I forbindelse med denne seneste udrykning fik politiet overbevist den 33-årige om, at det mest hensigtsmæssige ville være at blive indlagt til fornøden omsorg og behandling. Det var en læge, der undersøgte den 33-årige, også enig i, hvorefter han søndag aften blev indlagt på et hospital.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Elmelyparken, Solrød Strand

Kl. 14.45 sigtede færdselspolitiet en 30-årig mand fra Solrød Strand for kørsel uden førerret i en personbil, som han ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde generhvervet sin førerret efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet.
Politiet kunne i samme forbindelse konstatere, at den 30-årige adskillige gange inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil uden førerret. De to seneste sager var inden for blot 12 timer, idet han kl. 03.54 natten til søndag også var blevet afsløret i at køre bil på Jersie Strandvej, Solrød Strand.
Den 30-åriges personbil blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation i et retsmøde, som han vil blive indkaldt til på et senere tidspunkt.

Næsten vanvidskørsel (hastighed) – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 18.47 målte færdselspolitiet med et laserapparat en personbil til at køre med mindst 99 km/t ad Næstvedvej mod nord inden for bymæssig bebyggelse, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t. Bilisten var dermed meget tæt på at have overtrådt bestemmelsen om vanvidskørsel, hvilket ville være sket i tilfælde af en hastighedsovertrædelse på 100 % eller højere. Dermed ville politiet have haft hjemmel til at beslaglægge køretøjet, selv om det måtte være første gang, at bilejeren eller en anden låner af køretøjet overtrådte disse skærpede bestemmelser i færdselslovgivningen.
Føreren i personbilen var en 18-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Han blev i den forbindelse gjort bekendt med, at han ud over en bøde også kunne forvente et såkaldt kørselsforbud, idet han ikke havde haft førerret i mere end tre år. Det betyder, at han ud over en ny teori- og køreprøve også skal gennemgå en særlig køreundervisning for at lå lov til at beholde førerretten.

Bilist anmeldte en anden, men blev selv sigtet – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde - Greve

Kl. 20.20 fik politiet en anmeldelse fra en mandlig bilist, der ønskede at anmelde en anden bilist for usikker kørsel i et køretøj i sydlig retning ad Køge Bugt Motorvejen.
Politiet rykkede for at finde frem til den anmeldte bilist og fik herunder kontakt til anmelderen på motorvejsrastepladsen i Karlslunde for at tale nærmere med anmelderen om oplysninger om det anmeldte køretøj.
Anmelderen var en 56-årig mand fra Greve, der af politiet blev skønnet påvirket af spiritus og også blev mistænkt for at have været det under kørslen ad motorvejen i forbindelse med anmeldelsen af den anden bilist.
Den 56-årige blev derfor selv sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Den oprindeligt anmeldte bilist fandt politiet aldrig frem til ud fra de oplysninger, som den 56-årige meddelte politiet.

Påvirket mand lagt i detentionen – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 23.29 anmeldte personalet på en tankstation, at en muligt forvirret mand iført noget hospitalslignende tøj ville købe spiritus.
Politiet fik på tankstationen kontakt til en 32-årig mand fra Hvalsø, som politiet tidligere på aftenen havde kørt til togstationen, så han kunne komme hjem. Det råd havde han ikke fulgt og havde indfundet sig på tankstationen, hvor han nu var kraftigt påvirket af spiritus og optrådte udadreagerende. Han ønskede i øvrigt ikke at følge politiets anvisninger for at få skabt ro på stedet, hvorfor han blev frihedsberøvet og bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev lagt i detentionen til afrusning.
Tidligt mandag morgen løslod politiet den 32-årige, så han kunne tage hjem.

Bortvisning af uønsket – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 03.10 meddelte personalet på en tankstation, at man ønskede assistance fra politiet til at bortvise en mand, der var uønsket.
Politiet fik på stedet kontakt til en 24-årig mand fra Jyderup, der både var opfarende og uforstående over, at han ikke måtte være kunde på tankstationen. Han blev venligst anmodet om at forlade stedet, hvilket han så gjorde og dermed slap for yderligere indblanding fra myndighedernes side.OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Vold i nære relationer – Lejre

Østre Landsret omstødte fredag eftermiddag den kendelse fra Retten i Roskilde om løsladelse af en 29-årige mand fra Kirke-Såby, som i et grundlovsforhør onsdag eftermiddag var blevet sigtet for grov vold og trusler på livet over for sin samlever onsdag morgen på deres fælles bopæl. Landsretten vurderede, at den 29-årige skulle varetægtsfængsles.
Den 29-årige blev derfor fredag anholdt igen og lørdag atter fremstillet i grundlovsforhør, hvor dommeren blot skulle tage stilling til varetægtsfængslingen, som blev fastsat foreløbigt frem til den 17. marts 2022.
I forbindelse med den fornyede anholdelse af den 29-årige på hans bopæl blev politiet opmærksom på, at der på hans bopæl lugtede kraftigt af hash.
Ved en efterfølgende ransagning fandt politiet i alt ca. 1.400 gram marihuana, knap 200 gram hash, ca. 190 gram hashmix, syv joints og ca. 190 gram ristet tobak. De euforiserende stoffer blev beslaglagt som bevis i en sag, hvor politiet mistænkte den 29-årige for at være i besiddelse af disse stoffer med henblik på videreoverdragelse. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og denne sag vil blive pådømt sammen med den sag om personfarlig kriminalitet over for den 24-årige kvindelige samlever på samme adresse.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi