Nyt fra Vig i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vig er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Hovedgaden, Lille-Skensved

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Højbovej, Hørve
Fugebakkevej, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Digevej, Rørvig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Østre Strandvej, Solrød Strand
Birkevej, Borup
Vestre Hedevej, Roskilde (forsøg)
Kornerups Vænge, RoskildePolitiøvelse i Strøby Ladeplads-området - Stevns

I dag tirsdag fra kl. ca. 17.00 og nogle timer frem vil politiet være til stede i Strøby Ladeplads-området i forbindelse med en politiøvelse. Under øvelsen vil borgere i området måske kunne se og høre kortvarig udrykningskørsel samt skudafgivelser med løs ammunition. Øvelsen forventes afsluttet omkring kl. ca. 22.00, så borgernes nattesøvn skulle ikke blive forstyrret på grund af øvelsesaktiviteterne.
Politiet kan allerede nu afsløre, at der også de næste to tirsdage i samme tidsrum vil være øvelsesaktivitet i samme område i Strøby Ladeplads.


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde - Greve

Kl. 07.57 var der sket et sammenstød mellem to bilister på motorvejen i det nordgående spor. Det viste sig, at en 34-årig mand fra Korsør i sin personbil kørte i vognbanen længst til venstre, men måtte foretage en kraftig opbremsning, da trafikken foran ham standsede. Det nåede en 48-årig kvinde fra Herlufmagle ikke at opdage i tide, så hun trods en kraftig opbremsning ikke kunne undgå at påkøre bagenden af den 34-åriges bil.
De parter slap begge uskadte fra uheldet, hvori deres biler kun fik mindre skader, så de kunne trille ind i nødsporet. Kl. ca. 08.20 var alle vognbaner igen farbare efter uheldet.
Kl. 08.23 fik politiet endnu en anmeldelse om et uheld på motorvejen i det nordgående spor, men lidt sydligere ved Solrød Strand.
Her var en 64-årig mand fra Ringsted kørt i en personbil med omtrent tilladt hastighed, da han måtte bremse op på grund af nedsat hastighed hos de forankørende. En 33-årig mand fra Greve kørende bag den 64-årige nåede ikke at bremse lige så meget, så han påkørte bagenden af den 64-åriges bil. Heller ikke nogen af dem kom til skade ved uheldet, som dog medførte mindre materielle skader på deres køretøjer.

Færdselsuheld – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 08.00 rykkede flere ambulancer og politiet ud til et færdselsuheld på Landevejen ved Tuse, hvor der havde været kø i østlig retning. I køen var en 42-årig mand fra Fårevejle St., der på et tidspunkt ville lave en U-vending med sin personbil. Herunder blev han påkørt af en anden personbil, der blev ført af en 46-årig mand fra Holbæk i vestlig retning ad Landevejen. De forulykkede biler kunne efterfølgende skubbes ud i rabatten, hvorefter de to parter og en tredje person blev kørt til kontrol på skadestuen i Holbæk. Ingen af dem var kommet til skade, men politiet optog rapport om uheldet på grund af omstændighederne herved.

Narkokørsel – Nørregade, Hørve – Odsherred

Kl. 09.28 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra København SV for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten havde indikeret, at føreren var påvirket af cannabis under kørslen. Politiet løslod den 27-årige efter udtagelsen af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.35 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest havde forinden indikeret, at han var påvirket af kokain under kørslen, så den 25-årige blev bragt til et sygehus for udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Herefter blev han blev løsladt og kan nu afvente analyseerklæringen fra blodprøven.

Slagsmål i retten – Ved Ringen, Roskilde

Kl. 12.07 var der opstået slagsmål mellem et par mænd i retsbygningen, så politiet måtte hastigt køre dertil. Det viste sig, at to 18-årige mænd, der var i retten i hver sin sag, uden for retslokalerne var røget i slagsmål med hinanden af ukendt årsag. Ingen af parterne i slagsmålet kom noget til, hvorfor den ene 18-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.
En 23-årig kvinde med relation til den sigtede 18-årige mand havde forsøgt at skille parterne ad, men var herunder blevet ramt af et spark fra den anden 18-årige mand. Kvinden har nu efterfølgende bedt politiet undersøge, hvorvidt der er grundlag for at indlede en sag mod den anden 18-årige i anledning af sparket, der ramte hende på en arm.

Færdselsuheld – Greve Landevej / Greve Bygade, Greve

Kl. 15.17 anmeldte pårørende til en 17-årig mand fra Bjæverskov, at den 17-årige som fører af en personbil var blevet impliceret i et færdselsuheld i krydset Greve Landevej – Greve Bygade.
Den 17-årige, der har erhvervet sig et kørekort, var som fører af en personbil kørt ad Greve Landevej mod sydvest, da han stødte sammen med en anden personbil, der kørte ud fra Greve Bygade. Her var en 38-årige kvinde fra Greve kørt i østlig retning frem til krydset ved Greve Landevej, hvor en bus var ved at foretage et højresving ad Greve Bygade mod vest. I forbindelse med fremkørslen ud på Greve Landevej for at svinge til venstre i nordøstlig retning blev den 38-årige påkørt på bilens venstre side. Den 17-åriges bil havde ifølge den38-årige været skjult bag den højresvingende bus.
Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet nu har optaget rapport om for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Grundlovsforhør – Trusler og vold mv. – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 15.38 anmeldte pårørende til en 17-årig ung mand fra Roskilde, at den 17-årige netop var kommet hjem, efter at han havde været offer for et overfald på en fastfoodrestaurant i Roskilde. Modparten var en navngiven ung mand, som nu pludselig stod uden for opgangen ved den 17-åriges bopæl.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til den 17-årige unge mand, der havde et mindre sår i ansigtet efter overfaldet på en fastfoodrestaurant i Ringstedgade, Roskilde, tidligere på eftermiddagen.
Modparten i overfaldet blev identificeret som den 18-årige mand, som politiet tidligere på dagen sigtede for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen efter et slagsmål i retsbygningen i Roskilde. Den 18-årige var nu troppet op ved den 17-åriges bopæl i ophidset tilstand og ifølge vidner muligt medbringende en knivlignende genstand.
Den 18-årige var dog forsvundet fra området ved den 17-åriges bopæl, hvorfor en hundepatrulje ledte efter ham i nærområdet. Det lykkedes politiet at finde den 18-årige, der dog stak af i løb, så politiet løb efter ham sammen med en politihund. Den 18-årige stoppede selv op og blev uden brug af politihunden anholdt som mistænkt i en sag om trusler mod den 17-årige i anledning af overfaldet på fastfoodrestauranten. Ved anholdelsen var den 18-årige ikke besiddelse af noget, der kunne minde om den effekt, som vidner havde set ham være i besiddelse af.
Den anholdte blev bragt til politistationen til sigtelse og afhøring i de to nye sager om hhv. vold og trusler mod ham som vidne, hvorefter den 18-årige blev anbragt i et arresthus.
Anklagemyndigheden vil tirsdag kl. 13.00 fremstille ham i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling.

Narkokørsel – Møllevej, Vig – Odsherred

Kl. 20.10 blev en 20-årig kvinde fra Vig anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Hun kunne ifølge egen forklaring være påvirket af cannabis, hvorfor hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden hun blev løsladt.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Freyas Kvarter, Greve

Kl. 20.30 blev en 26-årig mand fra Greve anholdt og sigtede for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Han var i forvejen blevet frakendt førerretten i anden anledning. Narkometertesten indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen, og ved nærmere undersøgelse af hans bil fandt politiet en halv joint og knap seks gram ketamin. Den 26-årige blev således også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i relation til narkokørslen. Politiet løslod den 26-årige, som nu kan afvente analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve. Bilen, som den 26-årige førte, var ejet af en anden end ham selv, så bilejeren kan nu også forvente at blive sigtet for at have overladt føringen af et køretøj til en person, som ikke lovligt kunne være fører af det.

To anmeldelser om tricktyverier fra supermarkeder – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.50 fik politiet den første anmeldelse fra personalet i supermarkedet Fakta, Ejbyvej, hvor to mænd kl. ca. 20.30 havde stjålet flere kartoner cigaretter fra området ved kasserne.
To mistænkte mænd var kommet ind i forretningen, hvor den ene afledte en medarbejders opmærksomhed, mens den anden derefter stjal cigaretterne, inden de forlod forretningen.
Kl. 20.51 anmeldte så personalet fra supermarkedet Spar, Ejbyvej, at to mænd netop havde stjålet kontanter fra kassen. Også i dette tilfælde var en medarbejder blevet lokket væk fra kassen, hvorefter den anden mand lykkedes med at få lukket kassen op, så kontanter kunne stjæles. Herefter forlod de to mænd supermarkedet på ukendt måde med udbyttet.
I seneste sag om tricktyveri i et supermarkedet har politiet følgende beskrivelse af de to mistænkte mænd: A: Mand, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Sort hue, sort tracksuit og sorte sko. Derudover bar han en sort halsedisse, og B: Mand, 20-30 år, 180-190 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Sort hue, sort halsedisse, sort tracksuit og sorte sko.
Politiet har nu optaget to rapporter om tricktyverier og vil i den forbindelse undersøge, om de to mænd kan mistænkes i begge sager ud fra fremgangsmåden.
Lokalpolitiet i Køge vil gerne i forbindelse med personer, der måtte have observeret de to mænd ved et af de to supermarkeder eller måske set et transportmiddel, som de har benyttet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

To gange narkokørsel af samme mand – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 23.28 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Grevinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometeret havde inden anholdelsen givet udslag for påvirkning af kokain, hvilket var mistankegrundlaget mod den 30-årige, der fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse ved et sygehus. Hans bil var blevet efterladt på Holbækvej ved Tornved vest for Mørkøv, hvor han blev standset.
Kl. 00.17 opdagede politiet så, at den 30-åriges bil blev ført af Holbækvej øst for Mørkøv by, hvorfor bilen igen blev standset med henblik på kontrol af føreren og køretøjet. Det viste sig, at føreren var den samme 30-årige mand, som politiet tidligere havde anholdt og sigtet for narkokørsel. Denne nye kørsel gav anledning til en ny sigtelse for narkokørsel samt endnu en kortvarigt anholdelse i forbindelse med udtagelse af en ny blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Den 30-årige kan nu afvente analyseerklæringerne fra de to udtagne blodprøver.

Spirituskørsel – Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 47-årig kvinde fra Asnæs for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.


OPFØLGNING


Butikstyv med indrejseforbud varetægtsfængslet – Roskilde

En 45-årig mand fra Sverige blev mandag fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 45-årige blev søndag tilbageholdt for butikstyveri i Roskilde, hvor det blev konstateret, at han havde et indrejseforbud i Danmark, som han havde overtrådt flere gange. Retten i Roskilde varetægtsfængslede den 45-årige til den 3. februar 2022, mens sagen behandles.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi