Nyt fra Vig i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vig er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Bøgestien, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Glentevej, Jyllinge
Himmelev Have, Himmelev, Roskilde
Gadesvinget, Greve (forsøg)
Munksøgård, Himmelev, Roskilde
Vissenbjergvej, Himmelev, Roskilde
Lille Strandvænget, Solrød Strand (forsøg)
Grønholmvej, Tølløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Dronning Margrethes Vej, Roskilde
Greve Midtby Center, Greve
Terrasserne, Himmelev, Roskilde
Store Bøgeskovvej, Gyrstinge, Ringsted
Poppelhegnet, Solrød Strand
Silovej, Karlstrup, Karlslunde
Ravnsborgvej, Køge
Jyderupvej, Jyderup, Vig (forsøg)
Korsevænget, Ringsted
Valorevej, Truelstrup, Viby Sj.
Nordmarken, Asnæs
Kattinge Bygade, Kattinge, Roskilde


Narkokørsel mv. – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 09.22 kontrollerede færdselspolitiet en personbil, som en 31-årig mand fra Næstved havde ført ad Næstvedvej frem til en tankstation i Ringsted by. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, som han havde glemt at medbringe under kørslen.
Politiet kunne endvidere mistænke ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han blev sigtet herfor. I forbindelse med ransagning af bilen fandt politiet en delvist røget joint, så den 31-årige blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 31-årige fører udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt.

Narkobilist forsøgte at unddrage sig – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 11.20 standsede færdselspolitiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bilen var ejet af en ældre kvinde fra Amager, men bag rattet sad en yngre mand, der medbragte en passager, som netop var blevet afhentet ved et fængsel efter afsluttet afsoning.
Føreren blev mistænkt for at være påvirket af narkotika, som blev konkretiseret til måske at være kokain. Politiet sigtede derfor føreren for narkokørsel og udbad sig i den forbindelse personlige oplysninger, som politiet kontrollerede nærmere, fordi føreren ikke havde nogen former for legitimation på sig eller blot medbragt et kørekort.
I forbindelse med kontrollen af førerens identitet bemærkede politiet i egne systemer, at føreren formentlig udgav sig for at være en anden person, hvilket føreren til sidst også erkendte.
Føreren var rettelig en 29-årig mand fra Taastrup, der var frakendt førerretten og derfor havde udgivet sig for at være et nærtstående familiemedlem for at slippe for diverse sigtelser.
Det slap den 29-årige dog ikke for, idet han nu også blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive for en anden person, så en uskyldig dermed risikerede at blive udsat for strafferetlig forfølgning.
I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 29-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, som han vil høre nærmere om, når analyseerklæringen foreligger.
Den 29-årige kan nok forvente at skulle en tur i retten for at få afgjort sine sager i forbindelse med denne kørsel, hvorfor han nu må vente og se, om retssystemet sender ham en tur i fængsel på et senere tidspunkt.
Bilen havde den 29-årige fået overdraget, så politiet sigtede indledningsvist en 41-årig mand fra København for overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med overdragelse af bilen til den 29-årige. Den 41-årige nægtede at have overdraget føringen til den 29-årige, men til en anden person, der ifølge den 41-årige så havde overdraget bilnøglerne til den 29-årige. Politiet skal derfor efterforske den del af sagen yderligere for at få afklaret, hvem der reelt skal drages til ansvar for, at den 29-årige kunne sidde bag rattet under kørslen på motorvejen.

Færdselsuheld – Lystbådevej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 12.59 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist havde påkørt forskellige genstande på Lystbådevej.
Politiet kunne konstatere, at en personbil holdt inde i en privat indkørsel, hvor bilen til sidst havde påkørt beboerens bil, der holdt parkeret. Forinden havde bilisten kørt ind over en hæk og ramt en lygtepæl, inden bilen standsede i indkørslen.
Føreren var en 86-årig kvinde fra Jyllinge, som i den tilkaldte ambulance blev bragt til skadestuen til kontrol, idet hun mistænktes for at have fået et ildebefindende under kørslen ad Lystbådevej i østlig retning.
Politiet optog rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder i forbindelse med den formodede årsag til den 86-åriges kørsel.

Målrettet færdselskontrol i kampagne mod uopmærksomhed - Ringsted

Færdselspolitiet og øvrige patruljer hos politiet har i denne uge fokus på uopmærksomhed i trafikken, herunder særligt trafikanter, der taler i mobiltelefon i stedet for at have fuld fokus på kørslen og trafikken i det hele taget.
Færdselspolitiet valgte at lave en målrettet indsats over for alle typer af trafikanter i Ringsted kommune, så disse blev kontrolleret i tidsrummet kl. ca. 0900-1400.
Resultatet af indsatsen og særligt i relation til uopmærksomhed gav anledning til rapportoptagelse i tre tilfælde, hvor trafikanten anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen. Endvidere blev en bilist sigtet for at have foretaget vognbaneskift til ulempe for de øvrige trafikanter. Herudover skrev færdselspolitiet også rapporter om andre typer af forseelser i trafikken end egentlig uopmærksomhed, f.eks. overtrædelser af hastighedsbestemmelserne, kørsel i frakendelsestiden samt kørsel i narkotikapåvirket tilstand.
Kampagnen mod uopmærksomhed i trafikken fortsætter ugen ud.

Tyveri fra personbil – Poppelhegnet, Solrød Strand / Silovej, Karlstrup, Karlslunde - Solrød

Kl. 16.21 anmeldte en kvindelig bilejer fra Solrød Strand, at hun i tidsrummet kl. 16.05 – 16.15 havde fået stjålet en taske fra den personbil, som hun havde henstillet ved en vuggestue på Poppelhegnet. En ukendt tyv havde knust en siderude for at få adgang til bilen, hvorfra tasken med indhold blev stjålet.
Kl. 16.24 kom endnu en anmeldelse fra en kvinde om indbrud i en personbil, mens den havde holdt parkeret på Silovej ved Karlstrup kalkgrav i tidsrummet kl. 15.30 – 16.20. Også i denne bil var en sideruden blev knust for at få adgang til kabinen, hvorfra tyven havde stjålet en pung, to pas samt kontanter.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra bilen

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:
• Fjern alt af værdi fra kabinen, dette gælder radio/CD-afspiller – GPS – Fladskærme – computere m.v. samt tøj – tasker – indkøbte gaver – bæreposer m.v.
• Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.
• Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket mistænkelige personer eller køretøjer i nærheden af gerningsstederne på gerningstidspunkterne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Dyvekærvej, Ugerløse, Kalundborg

Kl. 16.30 blev en 30-årig mand fra Kalundborg sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest indikerede, at han kunne være påvirket af kokain under kørslen.
I forbindelse med anholdelsen med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 30-årige fundet i besiddelse af 0,1 gram kokain, så sigtelserne kom også til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen vedr. blodprøven er modtaget.

Falske bankmænd – Tureby – Køge / Strøby Egede, Køge – Stevns

Mandag aften inden for blot seks minutter modtog politiet to anmeldelser fra to kvinder, der begge var blevet kontaktet af en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være en repræsentant fra pengeinstituttet. Årsagen til henvendelser var i begge tilfælde mistænkelige transaktioner på kvindernes bankkonti.
Første anmeldelse kom kl. 18.03 fra en 74-årig kvinde fra Tureby-området, der havde givet forskellige personlige oplysninger til den falske bankmand, der oplyste at ringe fra hendes banks tyveriafdeling. Opkaldet var sket i tidsrummet kl. ca. 15.00-1600.
Flere forskellige overførsler fra hendes bankkonti blev forsøgt gennemført ved brug af de personlige oplysninger, ligesom den falske bankmand oplyste, at en bankmedarbejder ville ankomme til hendes bopæl for at hente hendes betalingskort, hvis koder skulle være oplyst i forbindelse med en øjeblikkelig udskiftning.
Kort ankom en fremmed mand til kvindens bopæl, hvor han fik udleveret betalingskortene, inden han straks forlod stedet. Denne falske bankmand blev beskrevet som: mand, 20-25 år, kraftig af bygning, mørk hudfarve, sort krøllet hår, iført hvid skjorte og sorte bukser.
Da denne mand havde forladt hendes bopæl, blev den 74-årige ringet op igen af sin bank, men denne gang var det rigtige bankpersonale, som undrede sig over de transaktioner, der foregik på hendes bankkonti. Nogle planlagte overførsler ville derfor blive forsøgt stoppet, men den 74-årige havde formentlig allerede mistet 25.000 kr. som følge af svindlen over for hende.
Næste anmeldelse kom kl. 18.09 fra en 93-årig kvinde fra Strøby Egede, der kl. ca. 17.45 også var blevet ringet op af en falsk bankmand, der havde henvist til mistænkelige transaktioner på hendes bankkonto. Dette havde hun afvist, hvorefter bankmanden ønskede hendes dankort udleveret. En mand ville i den anledning komme til hendes bopæl for at afhente det, men manden dukkede aldrig op, hvorfor hun blev mistænkelig og anmeldte sagen til politiet.
Politiet rykkede i begge tilfælde ud til de to forurettede kvinder både for at berolige dem, men også for at få klarlagt de nærmere detaljer i sagerne om bedrageri eller forsøg herpå.

Politiet kan på det kraftigste advare mod at give personlige oplysninger mv. til personer, der uvarslet og uopfordret henvender sig ofte telefonisk under påskud af mistænkelige transaktioner på bankkonti. De personlige oplysninger bliver straks misbrugt af svindlerne til økonomisk kriminalitet.
Endvidere skal man aldrig udlevere sine betalingskort og koder hertil til andre end personalet i sit pengeinstitut. Intet pengeinstitut – politiet bekendt – yder den service at ”afhente” betalingskort hjemme hos kunden.
Et udleveret betalingskort med tilhørende kode bliver af svindlerne straks benyttet til kontanthævninger i nærmeste pengeautomat, så kortindehaveren lider et økonomisk tab.
Ved tvivl om et opkalds rigtighed er politiets råd at spørge efter bankmedarbejderens navn og afdeling, hvorefter en kontrolopringning til pengeinstituttet foretages for at få kontakt til den oplyste medarbejder.

Utryghedsskabende unge – Skolevej, Hvalsø – Lejre

Kl. 19.48 rykkede et par patruljer ud til området ved en sportshal og biblioteket, fordi en gruppe på 10-15 unge i alderen 10-15 år skabte utryghed ved deres tilstedeværelse og adfærd i området. Gruppen havde verbalt overfuset en kvindelig besøgende på biblioteket.
Politiet traf imidlertid ikke gruppen af unge i området, men orienterede efterfølgende kommunens SSP-medarbejdere om anmeldelsen, så der fremadrettet i fællesskab kunne holdes øje med området og eventuel utryghedsskabende tilstedeværelse.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 20.14 anholdt og sigtede politiet en 61-årig mand fra Hørve for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Stensbjergvej, Køge

Kl. 00.10 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, fordi politiet mistænkte ham for at være påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Natligt indbrud i privat bolig – Grønholmvej, Tølløse - Holbæk

Kl. 00.51 fik en 65-årig kvinde fra Tølløse afbrudt sin nattesøvn, da en rude i en terrassedør pludselig blev knust. Da hun fik undersøgt årsagen nærmere, kunne hun konstatere, at nogen havde stjålet to lænestole fra stuen i den private bolig.
Politiet rykkede hastigt ud til stedet med bl.a. en hundepatrulje for at lede efter indbrudstyven(e) og de stjålne møbler, som i sagens natur måtte være transporteret væk ved brug af et køretøj.
Umiddelbart fandt politiet hverken mistænkelige køretøjer eller personer, der kunne mistænkes for at have begået indbruddet. Gerningsstedet blev undersøgt i et forsøg på at finde tekniske spor, der på sigt kan identificere nogen mistænkte i sagen.

Politiet hører gerne fra personer, der umiddelbart før anmeldelsen har bemærket køretøjer eller personer på Grønholmvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


OPFØLGNING


Dømt for røveriforsøg mod taxichauffør - Holbæk

To mænd blev i går ved Retten i Holbæk fundet skyldige i et røveriforsøg mod en taxichauffør i Holbæk i august sidste år. Den ene på 24 år blev samtidigt dømt for en voldsepisode i arresten og fik 1 års ubetinget fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark. Han ankede dommen på stedet. Hans medsammensvorne på 20 år fik 9 måneders ubetinget fængsel. Han valgte at tænke over, om han vil anke dommen.
Det var ved seks-tiden om morgenen, at taxien var ved at køre de to mænd til en adresse i Holbæk, da den 24-årige pludseligt trak en kniv frem og holdt den hen mod hovedet på taxichaufføren, mens han råbte, at han ville have penge. Under tumulten fik chaufføren på grund af kniven en mindre ridse i hovedet. Den 20-årige steg ud af taxien og slog flere gange på siden af bilen med en flaske lattergas, mens han også råbte, at de ville have chaufførens penge. Det fik de dog ikke, da taxien skyndsomt kørte sin vej. Det lykkedes kort efter politiet at anholde de to mænd i en lejlighed i nærheden.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi