Nyt fra Vig i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vig er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Østergade, Store-Heddinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Store Valbyvej, Store Valby, Roskilde
Sløjen, Greve
Lindenborgvej, Gevninge, Roskilde
Strandvænget, Solrød Strand
Nældebjerg Alle, Greve
Holmehaven, Greve
Nørregade, Hørve
Stenkær, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Åsvejen, Hvalsø
Jernbanevej, Hvalsø
Humlehaven, Hvalsø
Rørsangervænget, Kirke-Såby
Birkevej, Hvalsø
Holbækvej, Hvalsø
Ny Østergade, Roskilde


Tyveri fra seks varebiler – Lejre

Hele seks firmavarebiler blev udsat for tyveri i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag i Lejre kommune. Det fremgår af de seks anmeldelser, som politiet har modtaget i løbet af onsdagen.

 

De fem af varebiler var henstillet på vejene Åsvejen, Jernbanevej, Humlehaven, Birkevej og Holbækvej i Hvalsø, mens den sjette varebil var henstillet på Rørsangervænget i Kirke-Såby. Et par af varebilerne har endda været parkeret inde i indkørslerne hos brugerne af køretøjet, men selv det har ikke forhindret tyveri.

 

Tyverierne er i alle seks tilfælde sket på samme måde, idet tyven eller tyvene har opbrudt af døren ind til varerummet, hvorfra der i alle tilfælde blev stjålet primært værktøj, men også f.eks. VVS-artikler, rotationslaser og en HFI-tester.

 

Politiet har nu registreret de seks anmeldelser, hvor der ikke umiddelbart er markante spor at forfølge for at få opklaret tyverierne. Hvis nogen har bemærket usædvanlig aktivitet i Hvalsø eller Kirke-Såby natten mellem tirsdag og onsdag, hører politiet gerne herom på tlf. 114.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver eventuel knap til central oplåsning af bag- og sidedøre.
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.


Løsladt i grundlovsforhør – Vold og trusler i nære relationer – Kirke-Såby – Lejre

Kl. 07.12 slog en 24-årig kvinde fra Kirke-Såby alarm til politiet, efter at hun var blevet udsat for vold og trusler fra samleverens side. Efterfølgende var hun flygtet fra bopælen sammen med et mindreårigt barn til en naboadresse, hvorfra hun slog alarm.

Samleveren havde forladt bopælen på cykel, men blev spottet af en af de patruljer, der blev sendt til området for at foretage anholdelse af den mistænkte.

 

Der var tale om en 29-årig mand, der blev sigtet for vold og trusler over for den 24-årige kvinde, som han har fælles bopæl med.
En uoverensstemmelse havde udviklet sig, så han kunne mistænkes for at have slået og sparket samleveren flere gange flere forskellige steder på kroppen, ligesom han kunne mistænkes for at have truet hende på livet med en kniv i forbindelse med verbale ytringer, der fik kvinden til at frygte for sit eget liv.

 

Den 29-årige blev onsdag eftermiddag kl. 14.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde og sigtet for grov vold og trusler på livet. Grundlovsforhøret endte med, at den 29-årige blev løsladt, hvorfor anklagemyndigheden nu kigger nærmere på rettens begrundelse i forhold til eventuel kære af denne kendelse.

 

Politiet har tillige udfærdiget en socialrapport til de sociale myndigheder om sagen, idet et mindreårigt barn har overværet optrinet mellem parterne.

Målrettet færdselskontrol – Ringsted

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. ca. 08.00 – 14.00 en målrettet kontrol af trafikanter i Ringsted kommune med fokus på uopmærksomhed i trafikken. Netop i denne uge afvikler Sikker Trafik en kampagne herom, hvorfor politiet følge op på kampagnens tema ved at foretage målrettede kontrollen i trafikken.

Kontrollen medførte i alt 17 sigtelser for overtrædelser af færdselsloven, som i alt 15 personer blev sigtet for at have overtrådt.
Inden for fokusområdet blev i alt fire sigtet for at have benyttet håndholdt mobiltelefon under kørslen, hvilket var fordelt med to førere i person-/varebiler og to i lastbiler. Endvidere blev en bilist sigtet for manglende brug af sikkerhedsselen under kørslen.

Af øvrige overtrædelser blandt de trafikanter, som blev standet og kontrolleret, var en sag om spirituskørsel, en sag om narkokørsel, tre kørte med et vogntog, som de ikke havde korrekt kørekortkategori til (manglende B/E-kørekort), én overtrådte hastighedsbestemmelserne og to bilister glemte at følge de anvisninger, som færdselstavlerne angav. Desuden fandt politiet fejl og mangler på køretøjet hos fire bilister, der også blev sigtet herfor.

Alle kan nu forvente snarest at høre nærmere fra politiet med en afgørelse på sagen, dog således at de to sigtede, som fik udtaget blodprøver til undersøgelse for hhv. alkohol og euforiserende stoffer, må vente, indtil analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Færdselsuheld – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 09.11 var to bilister stødt sammen på Holbækvej omtrent ud for Eskebjergvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Politiet kørte også til stedet og fik klarlagt, at de to implicerede personbiler havde fået mindre skader.

Ingen af parterne var kommet til skade som følge af uheldet, der skete, da en 41-årig kvinde fra Jyderup for sent opdagede, at trafikken foran havde nedsat hastigheden betragteligt. En 33-årig kvinde fra Holbæk var nemlig bremset op på grund af en forankørende, hvilket altså medførte, at den 41-årige påkørte bagenden af den 33-åriges bil.

Bilerne havde ikke fået større skader end, at de kunne køre fra stedet ved egen kraft. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne ved uheldet.

Narkokørsel – Adelers Alle, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 09.40 blev en 32-årig mand fra Litauen sigtet for narkokørsel i en dansk registreret varebil, efter at en narkometertest havde indikeret, at han var testet positiv for påvirkning af cannabis.
I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 11.25 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Tølløse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede nemlig, at han var påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

 

Ældre mand på afveje – Odsherredvej, Vig – Odsherred

Kl. 12.52 og i minutterne derefter fik politiet flere anmeldelser om en ældre mand, der på en trehjulet knallert kørte ad rute 21 i det sydgående spor.En patrulje kørte til området og fik efterfølgende kontakt til en 69-årig mand, der af ukendte årsager var havnet på motortrafikvejen på sin vej mod Grevinge. Politiet fulgte ham væk fra den trafikerede vej og fulgte ham til sit mål i Grevinge, da den 69-årige ikke havde helt styr på, hvor han befandt sig.

 

Brandundersøgelse – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 14.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en garage, hvor der var gået i noget brændbart materiale.Det viste sig, at der i garagen lå en mindre mængde halm, som der var gået ild i. Brandvæsnet fik derfor hurtigt kontrol over branden, så der kun skete minimal skader på garagebygningen på en forladt ejendom.Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøget på at finde brandårsagen, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå.

 

Falsk bankmand – Køge

Kl. 14.02 anmeldte pårørende til en 91-årig kvinde fra Køge, at hun var blevet bedraget af en falsk bankmand i mandags. Bankmanden havde fået udleveret hendes dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt til kontanthævninger både mandag og tirsdag til et samlet beløb på 20.000 kr.

 

Den 94-årige var i mandags kl. ca. 18.00 blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være ansat i hendes bank. Årsagen til opkaldet var ifølge den falske bankmand, at der var sket en uberettiget hævning af penge på hendes konto, hvorfor hendes dankort skulle undersøges nærmere. Dankortet med tilhørende PIN-kode skulle derfor udleveres til en mand, der ville komme til hendes bopæl om få minutter. Den falske bankmand havde orienteret den 94-årige om, at politiet også ville komme til hendes bopæl i anledning af mistanken om noget ulovligt på hendes bankkonto.

 

Kort efter dukkede en mand op og fik udleveret dankortet og PIN-koden af den 94-årige, der nu afventede politiets ankomst som oplyst af manden under telefonopkaldet.

 

Da den 94-årige efter et par dage endnu ikke havde fået besøg eller i det hele taget hørt noget fra politiet, kontaktede hun et familiemedlem og banken, hvorefter det blev endeligt klarlagt, at hun var blevet bedraget.

 

Efter anmeldelsen fik den 94-årige naturligt besøg af politiet, som afhørte hende nærmere om de konkrete omstændigheder, herunder også om manden, der afhentede dankortet. Denne mand blev beskrevet som: mand, 20-30 år, ca. 170 cm høj, almindelig af bygning, brunligt hår, iført gråt overtøj, hvid bluse herunder og mundbind.

 

Politiet efterforsker nu også denne anmeldelse i lighed med øvrige anmeldelser om samme slags bedragerier i den senere tid i Køge kommune i et forsøg på at finde spor, der kan føre til identifikation af den eller de falske bankmænd.

Narkokørsel uden førerret – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 16.55 standsede færdselspolitiet en 25-årig mand fra Sorø, som ikke kunne fremvise et kørekort. Førerretten havde politiet nemlig tidligere inddraget i 2019, så han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort var krævet.

Det blev ikke den eneste sigtelse mod den 25-årige, der også blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ulovlig knallert – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 17.40 blev en 17-årig ung mand fra Søborg sigtet af færdselspolitiet for at køre på en ulovlig 30-knallert, som politiet mistænkte for at være konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Endvidere virkede forbremsen ikke helt efter forskrifterne, hvilket den 17-årige også blev sigtet for. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når sigtelserne mod ham skal afgøres.

Brand i værksted udløste sigtelse – Bregningevej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 17.45 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om ildebrand i et værksted.
Der var kraftige flammer i værkstedsbygningen, og røgen drev i østlig retning mod beboelse, hvor beboerne blev rådet til at holde sig indendørs og med lukkede vinduer. Der var ingen fare for, at branden ville brede sig til andre bygninger, men værkstedet, en bil og inventaret fik store skader som følge af branden.

 

Ingen personer kom til skade, og politiet fik klarlagt, at en 38-årig mand fra Eskebjerg havde udført noget svejsearbejde på en bil, der i værkstedet var oppe på en lift. Herunder var der pludselig udbrudt brand i bilen, hvilket bredte sig til selve bygningen.

 

Politiet sigtede den 38-årige for overtrædelse af beredskabsloven på grund af en mistanke om, at han ikke havde udvist fornøden forsigtighed i forbindelse med svejsearbejdet på bilen.

Narko-/spirituskørsel – Nylandsvej, Køge

Kl. 18.16 sigtede politiet en 26-årig mand fra Køge for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Nylandsvej. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 26-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, hvorfor han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Hurtig bilist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 21.34 målte færdselspolitiet en personbil til at køre i nordlig retning med mindst 165 km/t som gennemsnitshastighed over en strækning på mere end 2.500 meter omkring Ølby. Højst tilladte hastighed på motorvejen i begge retninger er ifølge skiltningen 110 km/t.

Personbilen blev standset, og en 26-årig kvinde fra Sønderborg blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, som ud over en bøde også vil medføre en påstand om betinget frakendelse af kørekortet for denne forseelse.

Narkokørsel uden førerret mv. – Søndre Alle, Køge

Kl. 22.20 kontrollerede politiet en personbil, der blev ført af en 36-årig mand fra Hårlev på en parkeringsplads. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, som politiet havde inddraget i 2020 i forbindelse med en anden sag om narkokørsel.

 

Også i forbindelse med denne kørsel kunne politiet mistænke den 36-årige for at være påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han blev anholdt kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Ved ransagningen af bilen og den 36-åriges personlige effekter fandt politiet fire gram amfetamin, så sigtelserne mod ham kom også til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

Den 36-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.


OPFØLGNING

 

Mand idømt ubetinget fængsel for mange forskellige forbrydelser - Holbæk

En 32-årig mand blev onsdag straffet med 18 måneders ubetinget fængsel for et 14 dage langt amokløb i sommeren 2021 i Holbæk. Manden har selv forklaret i retten, at han i den periode var kraftigt påvirket af stoffer. Han blev bl.a. dømt for med kniv at have truet en anden mand til at køre sig fra Ladegårdsparken til Hestetorvet i Roskilde, og for at have hældt benzin ud over eks-kærestens lejlighed i Holbæk. En mand, som den 32-årige mente skyldte ham penge, blev forsøgt påkørt i bil og dertil kommer flere andre tilfælde af vold, trusler og hærværk. Manden blev også dømt for givet en taxichauffør i Slagelse et knytnæveslag. Manden valgte at tænke over, om han vil anke dommen.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi